Ikke set før: Politiker fører valgkamp som stand-up comedy

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Flere skoleskyderier, tak. Kan man mixe politisk valgkamp og stand-up comedy? Vi ved det ikke, men en københavnsk komiker/politiker har tænkt sig at gøre forsøget. Læs mere her.

Politisk valgkamp er drønkedeligt. Stand-up er sjovt. De to ting kunne næsten ikke være hinandens større modsætning. Men hvad nu, hvis man satte dem sammen?

For første gang i (muligvis) verdenshistorien smelter comedy og politik nemlig helt sammen, når komikeren Anders Stjernholm stiller op til folketinget for anden gang.

For denne gang vil et såkaldt “valgkampsshow” være en central del af hans kampagne.

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Komikeren stiller op for Alternativet i Københavns Omegns Storkreds og vil med showet “Fra Blå til Rød til Vanvittig” se, om ikke hans hjemmevante stand-up-sprog er vejen til at nå vælgerne i hovedstadsområdet.

MigOgKbh.dk mødte ham til en snak om det helt nye koncept, som kan opleves på Comedy Zoo søndag d. 18. november kl. 19.00

Hvorfor vil du overhovedet i folketinget?
“Fordi jeg gerne vil redde verden – så meget af den, jeg kan nå. Jeg startede med at blive journalist for at lære om verden, så blev jeg komiker for at sige min mening om den.”

“Siden har jeg måtte erkende… at jeg er klogere, end jeg er sjov – skidegodt at sige inden et show, ik? – og derfor må jeg selv ind og dreje på knapperne, hvis jeg vil have den positive indflydelse, jeg håber på.

At stå på scenerne kommer ikke til at rykke alverden, når størrelsen på mit publikum er, hvad er den er.”

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

Hvorfor skal man se dit show?
“Det skal man gøre, hvis man kan se en idé i Alternativet. Det parti og den bevægelse, der ser politik i forfriskende nyt lys, men samtidig tillader sig at blotte sin manglende erfaring.”

“Og så enten er nysgerrig på mig eller kan se ideen i mig som politiker. Hvis man deler idealismen med mig – og bekymringen for om Alternativet nu har den rette kurs pt.

Og så hvis man tror på, at comedy kan noget som kulturelt og politisk sandhedserum. For det gør jeg.”

Handler om personlig vandring

Bliver showet ikke bare en oplæsning af partiprogrammet?
“Nej, man skal ikke regne med at høre en masse forslag fra Alternativets politiske program. Showet handler mere om min personlige vandring fra slipsebærende ungkonservativ til den her cargopants-iklædte hippie-drengerøv.

Det handler ikke om specifikke politiske forslag eller om at pege fingre af andre politikere, men om hvorfor jeg ser verden, som jeg gør.”

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Balance mellem virkelig og comedy

Hvad har været det sværeste ved at lave sådan et show?
“Det er at balancere information og jokes. Man kan ikke lave sjov med noget, publikum ikke ved. Og når jeg taler om politik, er der en del information, mange i publikum ikke har i forvejen.”

“Det tager naturligvis sin tid at få det hele med, så der kan komme jokes ind. Den afvejning har været udfordrende. Samtidig skal jeg i dette show sikre mig, at jeg ikke kommer med påstande, jeg ikke er villig til at bakke op politisk – eller i hvert fald, at de påstande, der skulle falde under den kategori tydeligt kan afkodes som at være for sjov.”

“På et tidspunkt foreslår jeg flere skoleskyderier for eksempel – det regner jeg med, at publikum godt kan afkode ikke er en del af mit valgprogram.”

Hvorfor føre valgkamp på den her måde?
“Tre af Alternativets kerneværdier er humor, mod og gennemsigtighed. Og at lave et valgkamps-comedyshow flugter meget godt med de to første.

Når jeg blotter mig på en scene, bliver jeg som politiker mere gennemsigtig, tror jeg. Man vil forstå mig lidt dybere ved at se mig tænke fra scenen.”

“Det har virkelig også ført mig igennem en del ting at lave det. Det er helt sikkert dét show i mit liv, der har kostet mig mest frustration.

For der bliver kun ét, og det skal sidde lige i skabet. Folk skal forstå mig, mærke mig og grine med mig på en og samme tid. Jeg tror på, at hvis det lykkes – så kommer jeg i folketinget.”

Læs også: Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Hvad: Fra rød til blå til vanvittig
Hvor: Comedy Zoo, Knabrostræde 19
Hvornår: Søndag d. 18. november kl. 19.00
Hvor meget: 50 kr.
Hvordan: Find billetter her

Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmm øl. PR Foto
Mmmm øl. PR Foto

Hvem laver landets bedste øl?

Det er selvfølgelig en individuel sag, men når man sådan kigger i officielle konkurrenceresultater peger svaret i den grad i retning af Amager.

Amager Bryghus blev i december sidste år kåret til Årets Danske Bryggeri af Danske Ølentusiaster.

Titlen kom i kølvandet på Den Danske Ølpris, som også gik til Amager Bryghus sidste år.

Læs også: Stor triumf: Danmarks bedste bryghus ligger på Amager

Nu går de så noget ved det – de åbner deres helt egen bar.

Den kommer til at hedde Amager Bryghus Taproom og er sat til at åbne 29. marts.

Åbner et par slingrende skridt fra Nørreport

Om placeringen er strategisk, så deres gæster kan drikke lidt mere, vides ikke, men adressen for den nye ølbar er Nørre Voldgade 27, bare et par slingrende skridt fra Københavns vigtigste kollektive knudepunkt – Nørreport Station.

Bag Amager Bryghus står de to passionerede ølbryggere Morten Lundsbak og Jacob Storm.

Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden.

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

15 forskellige fadølshaner

I Amager Bryghus Taproom bliver der indrettet på en hyggelig rustik facon og plads til 70 drikkende gæster.

De kan så vælge imellem 15 fadølshaner – hvoraf omkring 10 er reserveret Danmarks bedste bryghus selv, eller hoppe ombord i et spændende flaskekort, og skulle man – Gud forbyde det – få nok af øl, så er her faktisk også vin.

Hovedfokus er selvfølgelig på kvalitet og ikke kvantitet – og her bliver mulighed for at komme vidt omkring i øllets fantastiske verden.

Hvad: Amager Bryghus Taproom
Hvor: Nørre Voldgade 27
Hvornår: Planlagt åbning 29. marts 2019

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om øl…

Pilsner og perleplader: Perfekt event til tørstige krea-voksne

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hvis du har børn, kender du måske scenariet:

Ungen vil lave perleplader, og selv om du selvfølgelig bakker fuldt op om podens kreative udfoldelser, så kræver det alle de mindfullness-øvelser, du har lært på weekend-retreaten i Sverige ikke at udbryde et ”for helvede Vega My, det der bliver aldrig til en mandala, når du bliver ved med at bruge blå perler, hvor der TYDEligvis skal være grønne!”

Få afløb for din egen perlepladekreativitet

Okay, eksemplet ovenfor er måske tænkt, men ikke desto mindre findes der voksne, som elsker at lave perleplader og godt kunne tænke sig at kombinere det med en kold øl og gode venners selskab.

Undertegnede passer i hvert fald fint på beskrivelsen.

Heldigvis står de krøllede, kærlige og kreative hjerner fra kulturhuset Absalon klar med et event, som kombinerer lige præcis de to ting.

Således er der pilsner, perleplader og popcorn på programmet onsdag den 20. februar fra kl. 20 til 23.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

HAMA og humle til folket

Absalon sørger for perler og plader, og det er ganske gratis at designe farverige, små kunstværker af plastikstykkerne fra nolstagi-producenten HAMA.

I baren køber du flydende fristelser fra fadølshanerne, og forhåbentlig kan den perlende øl være med til at sætte fut i fantasien. Der vanker nemlig hæder og ære til aftenens dygtigste perleplade-poeter.

Som altid hos Absalon er der fællesspisning fra kl. 18, og det koster kun 50 kr. at sætte sig med til bords.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: Pilsner og perleplader
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Onsdag den 20. februar 2019 kl. 20-23
Hvor meget: Gratis perler og plader. Øl købes i baren.
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link.

Redningsplan: Ildsjæl samler over 190.000 kr. ind til Fantask på et døgn

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag kom det frem, at en af Københavns mest legendariske butikker er lukningstruet.

Fantask er verdens ældste tegneseriebutik, og den digitale verden har helt sikkert haft en voldsom påvirkning på butikkens kundebesøg og indtægter.

Det er ægte nørdestof at træde ind i specialbutikken i Skt. Peders Stræde midt i København, men dem bør der stadig være rigtig mange af.

Nethandlen har dog taget en stor del af tegneserie-markedet.

Butikken har i første omgang i blandt andet i Ekstra Bladet og på Facebook meldt ud, at de lukker i juni medmindre, der dukker en løsning op på den trængte økonomi.

Har startet fundraiser kampagne

Noget tyder dog på, at der er stor vilje til at bevare den legendariske butik.

Indehaveren af legetøjsbutikken Nordre Frihavnsgade Benjamin Lund Preisler Herbst har i hvert fald startet en fundraiser kampagne, hvor man kan donere et lille eller større beløb til bevarelse af Fantask.

På under et døgn er der indsamlet lørdag aften knap 190.000 kr., hvor målet i første omgang hedder 200.000.

Benjamin håber dog, at det indsamlede beløb overstiger langt over de 200.000, så Fantask kan få en økonomisk håndsrækning.

“Fantask SKAL overleve, men det kommer til at koste nogen penge. For en ting er, at de får dækket det hul de har nu, men så skulle de jo også gerne have en god start, på de næste 50 år. Derfor er beløbet på de 200.000, kun en start. Jeg så gerne at beløbet, endte på det dobbelte,” skriver han på Fundraiser-siden.

Støtter selv personligt og med forretning

Benjamin støtter selv med 20.000 kr. både personligt og fra sin egen butik på Østerbro.

“Derfor starter jeg med at smide 10.000 kr selv, og 10.000 kr fra mit firma.

Men husk, selv om du er på SU, så betyder HVER en krone noget. Så slagt sparegrisen, sælg de tegneserier du ikke læser mere (så du i fremtiden kan købe nogen i overstående), vær lige så god til at dele opslaget som Flash på speed, og gør hele verden den tjeneste, at bibeholde denne klenodie af et eventyr,” lyder det fra Benjamin.

Ildsjælen med egen specialbutik mener, at Fantask har spillet en gigantisk rolle for alle “nørderne” i København og resten af landet.

“Jeg er selv ejer af Superhelten Legetøj, en butik som ikke havde været noget uden Fantask. Jeg vil nærmest gå så langt, og sige at nørdekulturen i Danmark, ikke havde været halvt så stor, hvis det ikke havde været for dem,” skriver Benjamin.

Efter 47 år kan de blive tvunget til at lukke

For dem der ønsker at støtte op omkring Fantask i kampen for at holde forretningen kørende, så er det også betryggende, at det er en indehaver af en kendt specialbutik, som står for selve indsamlingen.

Omkring selve beslutningen om at lukke, meldte Fantask følgende ud fredag.

“Det er med sorg, vi må meddele, at det efter 47 år kan ende med, at Fantask bliver nødt til at lukke. 

Vi har længe kørt med et underskud, og det ser desværre ud som om, vi til trods for adskillelige tiltag, ikke kan vende denne nedadgående spiral selv.

Vi har måttet sande, at konkurrencen fra andre butikker og det store internet, samt en del kunder, der lader til at være vokset fra os, alt i alt betyder, at den mængde vi sælger, ikke længere står mål med, hvad det koster os at ligge her i Skt. Peders Stræde.” 

Der skal laves ændringer for at overleve

Det er dog ikke kun lyserøde roser omkring Fantask. For de er også nødt til at kigge indad på forretningsmodellen og følge med tiden.

På sociale medier deles historien om Fantask i stigende grad, og her skriver den kendte serie iværksætter Martin Thorborg bl.a.

“Det er super prisværdigt, men kommer næppe til at hjælpe mere end tis i et par kolde bukser.

Det de har brug for, er nok at kigge på forretningen og lave de ændringer der skal til, for at fastholde deres publikum. Men flot gestus!”

Man kan selv støtte Fantask med at forblive som specialbutik på fundraiser-siden her