Ikke set før: Politiker fører valgkamp som stand-up comedy

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Flere skoleskyderier, tak. Kan man mixe politisk valgkamp og stand-up comedy? Vi ved det ikke, men en københavnsk komiker/politiker har tænkt sig at gøre forsøget. Læs mere her.

Politisk valgkamp er drønkedeligt. Stand-up er sjovt. De to ting kunne næsten ikke være hinandens større modsætning. Men hvad nu, hvis man satte dem sammen?

For første gang i (muligvis) verdenshistorien smelter comedy og politik nemlig helt sammen, når komikeren Anders Stjernholm stiller op til folketinget for anden gang.

For denne gang vil et såkaldt “valgkampsshow” være en central del af hans kampagne.

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Komikeren stiller op for Alternativet i Københavns Omegns Storkreds og vil med showet “Fra Blå til Rød til Vanvittig” se, om ikke hans hjemmevante stand-up-sprog er vejen til at nå vælgerne i hovedstadsområdet.

MigOgKbh.dk mødte ham til en snak om det helt nye koncept, som kan opleves på Comedy Zoo søndag d. 18. november kl. 19.00

Hvorfor vil du overhovedet i folketinget?
“Fordi jeg gerne vil redde verden – så meget af den, jeg kan nå. Jeg startede med at blive journalist for at lære om verden, så blev jeg komiker for at sige min mening om den.”

“Siden har jeg måtte erkende… at jeg er klogere, end jeg er sjov – skidegodt at sige inden et show, ik? – og derfor må jeg selv ind og dreje på knapperne, hvis jeg vil have den positive indflydelse, jeg håber på.

At stå på scenerne kommer ikke til at rykke alverden, når størrelsen på mit publikum er, hvad er den er.”

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

Hvorfor skal man se dit show?
“Det skal man gøre, hvis man kan se en idé i Alternativet. Det parti og den bevægelse, der ser politik i forfriskende nyt lys, men samtidig tillader sig at blotte sin manglende erfaring.”

“Og så enten er nysgerrig på mig eller kan se ideen i mig som politiker. Hvis man deler idealismen med mig – og bekymringen for om Alternativet nu har den rette kurs pt.

Og så hvis man tror på, at comedy kan noget som kulturelt og politisk sandhedserum. For det gør jeg.”

Handler om personlig vandring

Bliver showet ikke bare en oplæsning af partiprogrammet?
“Nej, man skal ikke regne med at høre en masse forslag fra Alternativets politiske program. Showet handler mere om min personlige vandring fra slipsebærende ungkonservativ til den her cargopants-iklædte hippie-drengerøv.

Det handler ikke om specifikke politiske forslag eller om at pege fingre af andre politikere, men om hvorfor jeg ser verden, som jeg gør.”

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Balance mellem virkelig og comedy

Hvad har været det sværeste ved at lave sådan et show?
“Det er at balancere information og jokes. Man kan ikke lave sjov med noget, publikum ikke ved. Og når jeg taler om politik, er der en del information, mange i publikum ikke har i forvejen.”

“Det tager naturligvis sin tid at få det hele med, så der kan komme jokes ind. Den afvejning har været udfordrende. Samtidig skal jeg i dette show sikre mig, at jeg ikke kommer med påstande, jeg ikke er villig til at bakke op politisk – eller i hvert fald, at de påstande, der skulle falde under den kategori tydeligt kan afkodes som at være for sjov.”

“På et tidspunkt foreslår jeg flere skoleskyderier for eksempel – det regner jeg med, at publikum godt kan afkode ikke er en del af mit valgprogram.”

Hvorfor føre valgkamp på den her måde?
“Tre af Alternativets kerneværdier er humor, mod og gennemsigtighed. Og at lave et valgkamps-comedyshow flugter meget godt med de to første.

Når jeg blotter mig på en scene, bliver jeg som politiker mere gennemsigtig, tror jeg. Man vil forstå mig lidt dybere ved at se mig tænke fra scenen.”

“Det har virkelig også ført mig igennem en del ting at lave det. Det er helt sikkert dét show i mit liv, der har kostet mig mest frustration.

For der bliver kun ét, og det skal sidde lige i skabet. Folk skal forstå mig, mærke mig og grine med mig på en og samme tid. Jeg tror på, at hvis det lykkes – så kommer jeg i folketinget.”

Læs også: Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Hvad: Fra rød til blå til vanvittig
Hvor: Comedy Zoo, Knabrostræde 19
Hvornår: Søndag d. 18. november kl. 19.00
Hvor meget: 50 kr.
Hvordan: Find billetter her

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Lakridsfestival og Copenhagen Street Festival: Det sker i weekenden i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Weekenden står for døren, og den skal selvfølgelig ikke være kedelig.

Teglværket åbner for første gang for deres nye street food festival, og i Tivoli går det løs med både lakridsfestival, gospel og meget, meget mere.

Vi giver dig det fulde overblik over weekendens fedeste events lige her.

Læs også Europas 9. bedste pizza rykker ind på ØsterbroFoto PR

Madundervisning for børn og unge på Copenhagen Street Festival

Ungeforeningen Street Copenhagen og Meyers Madhus er gået sammen om at lave madundervisning for børn og unge, der skal give et praktisk perspektiv på klima og bæredygtighed, øge deres nysgerrighed overfor sæsonbaseret mad og ikke mindst gøre det sjovt og lærerigt at lave det.

Allerede denne lørdag 19. september på Copenhagen Street Festival får medarbejderne på festivalen lov at opleve, hvad børnene og de unge har lært til den bæredygtige madundervisning.

Det sker, når street-festivalen løber af stablen – i en mindre og sikker skala inden for Corona-retningslinjerne – med fokus på alt fra dans og basket til musik, poetry slam og paneldebatter.

Copenhagen Street Festival finder sted på Enghavevej 80, hvor Game har hjemme normalt.

Her er der hele dagen aktiviteter for børn og unge.

Hvor: Game, Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: Lørdag d. 19. september kl. 10-21

Læs også Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst


Foto PR

The Liquorice Taste Award 2020

Selvom der ikke bliver Lakridsfestival, fortjener de dedikerede lakridsaktører og deres bedste produkter med smagen af lakrids at blive hyldet.

Det foregår i Jubilæumshaven i Tivoli søndag den 20. september kl. 16.30 i en Coronavenlig version.

Før kåringen har en smagsjury bestående af lakridspassionerede kokke, madredaktører og madbloggere bag lukkede døre smagt sig igennem årets nominerede produkter og vurderet smagsoplevelse, struktur, unikhed og helhedsoplevelse. Der vil blive lagt vægt på det gode madhåndværk, de gode råvarer og innovationsværdien i udvælgelsen.

Blandt smagsdommerne er opskriftsudvikler, madskribent og dessertblogger, Maja Vase (Majachocolat), samt Bagedystdommer, kogebogsforfatter og dessertkok, Markus Grigo.

Der er et begrænset antal billetter, og disse kan afhentes i Tivolis Servicecenter på selve dagen. Billetterne er inkluderet i entréen til Tivoli. Børn skal være ifølge med en voksen.

Alle deltagende gæster får en goodiebag med lidt udvalgte lakrids-smagsprøver fra konkurrencen.

Hvor: Tivoli
Hvornår: Søndag d. 20. september kl. 16.30


BaneGaarden PR Foto

Åbent fermenteringsværksted på Banegaarden

Vil du lære at fermenterer alverdens grønt?

Ja? – så kom forbi fermenteringsholdet der står klar til at lære dig at fermentere, lige på stedet.

Det tager ca. en 20-30 minutter hvor du hakker og snitter dit grønt og bliver guidet igennem grundlæringen indenfor fermentering.

Det er lige til at “gå til” og tage med hjem, så kig ned mellem kl 13.00 og 16.00

Hvor: Otto Busses vej 45
Hvornår: Lørdag d. 19. september og søndag d. 20. september – begge dage kl. 13-16
Hvor meget: 75,- for glas og viden

Læs også Himmelske omgivelser: Københavns nye luksus spa AIRE er åbnet


Foto PR

Tivoli Gospel Festival

Tivoli glæder os til igen i 2020 at byde velkommen til Tivoli Gospel Festival, der afholdes for 12. gang.

Hele Haven klinger af glade gospeltoner og medrivende rytmer, og både de mange sangere og publikum nyder en weekend med fokus på sang, glæde og fuld gang i den.

Festivalen byder på gospel for enhver smag, når de mange gospelsangere fra hele landet indtager både Plænen og Pantomimeteatrets scener.

Hvornår: 19. september 2020 kl. 11.30-13
Hvor meget: Éntre til Tivoli


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.