Guide: Her er 7 nye restauranter du skal kende

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek
KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek

Endnu engang brager restaurantscenen afsted i København.

Her er et overblik over de nye restauranter i København.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om restauranter…

Lola Bar PR foto

Lola

København har fået sin helt egen Lola.

Bag navnet gemmer sig en helt unik restaurant – placeret i en gammel mølle på voldene.

Køkkenchef er Kamilla Seidler og hun laver fænomenalt velsmagende, idérig og legesyg mad.

Indretningen er i særklasse stemningsfuld og priserne så lave, at man sagtens kan smutte forbi hver uge.

Lola er en kvartersrestaurant, så prisniveauet er afslappet, så man både kan kigge ind til et glas vin og en enkelt ret.

Man kan også tage familien under armen og have en god aften, men Lola har også plads til, at man går planken ud og tager en helt stor menu til aldeles rimelige 595,-

Maden på Lola er inspireret af hele verden – dog altid med det grønne og økologien i hovedsædet.

Hvad: Restaurant Lola
Hvor: Christianshavns Voldgade 54
Hvornår: Åbnede 14. november
Hvor meget: Mellemklassepriser
Hvordan: Læs mere her på deres hjemmeside eller på Lolas Instagram

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København


KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek

KiniKini
Kongen af Thailand gør det igen.

Kok og sommelier Henrik Yde har  indtaget både en ny bydel og et nyt verdenskøkken.

Kini Kini er nemlig åbnet i Nordhavn – og denne gang har Hr. Yde kastet sig over den indonesiske køkken, mere præcist Bali.

Man kan få den store balinesiske menu på omkring 9 serveringer til 345,-

Cocktailkortet er spækket med eksotiske cocktails – ca. 85 kr., og den indonesiske bananlikør – firserhittet Pisang Ambon – får en fortjent revival.

Hvad: KiniKini
Hvor: Göteborg Plads 9, Nordhavn
Hvornår: Åbnede tirsdag 10. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København


Restaurant Polly PR Foto

Polly
Folkene bag den lille perle Frank lige ved Kongens Nytorv har åbnet en 2’er. Den hedder Restaurant Polly og ligger på Gammel Kongevej 96.

Herinde har de gjort en dyd ud af at servere klassemad til overkommelige priser.

På Polly kan man både suse forbi til en enkelt ret og et glas eller sætte hele aftenen af til den store menu på 7 retter. Den står for øvrigt i 395,-

Den kunne sagtens byde på sandart ceviche, tatar, stracciatella, knivmuslinger, risotto, short ribs og blodappelsinsorbet.

Der er også altid en vegansk og en vegetarret på kortet.

Hvad: Polly
Hvor: Gammel Kongevej 96
Hvornår: Åbnede onsdag 4. december
Hvor meget: 7 retter for 395,-

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.


District Tonkin i Store Kongensgade 71 PR Foto

District Tonkin Store Kongensgade
Vietnamesiske Nickie Mydung og kosovoalbanske Zeqir Haziri har igen genskabt atmosfæren, duftene og ikke mindst smagene fra Vietnam.

Den nye District Tonkin på Store Kongensgade 71 er indrettet som en gade i Hanoi.

Komplet med hulter til bulter el-ledninger i loftet, plasticskamler i pastelfarver, blinkende neonskilte, gadenavne og planter i alle afskygninger.

Lokalet er, ligesom i Hanoi, ikke særlig brede, men går dybt ind i bygningen og er i tre etager i forskudte plan.

Menukortet har fået et par nye retter på, men ellers er alt – heldigvis – som det plejer herinde. Inklusiv de 6 forskellige Bánh Mì til yderst rimelige 62,-

Derudover er gadekøkkenet fyldt med snacks, risnudelsalater, supper og desserter.

Hvad: District Tonkin Store Kongensgade
Hvor: Store Kongensgade 71
Hvornår: Åbnede mandag 2. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Guide: Her er de bedste vegetarrestauranter i København


Elefantporten PR Foto

Carl´s Øl & Spisehus
I Carlsbergbyen, ved siden af elefanterne, er der åbnet en
helt ny øl-restaurant, bar og cafe på over 600 m2, hvor øl og mad kommer i fokus.

Den hedder passende nok Carls Øl & Spisehus.

Herinde er øl kongen, og man kan smage mere end 100 forskellige – fra 40 fadølshaner i den 70 meter lange bar, der vil servere øl fra hele Carlsberg porteføljen, krydret med Tuborg, Kronenbourg, Brooklyn og Jacobsen øl.

Det er kokken Mikkel Maarbjerg, der har flere Michelin-stjerner i bagagen, som har stået for udviklingen af menukortet. Til daglig er det køkkenchef Christian Marquard, der står for tilberedningen af maden.

Carls Øl & Spisehus serverer både morgenmad, frokost og aftensmad.

Hvad: Carl´s Øl & Spisehus
Hvor: Bag Elefanterne 20
Hvornår: Åbnede 3. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar


Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

Safari
Safari ligger i Baggesensgade 9, med søkig til Dosseringen og et stenkast fra Dronning Louises Bro.

Safari er en afstikker af restauranten Omar på Nørrebro. Det er stadigvæk meget i Simon Leo Hansens stil, og de fleste stamgæster vil kunne skrive under på, det er ubehøvlet betjening og kaos over det hele.

Bag ord som ubehøvlet og kaos, gemmer sig også en personlige service og følelsen af at være hjemme i øjenhøjde hos gode venner.

På Safari er der dogmemæssigt ikke rigtig nogen regler. Maden er simpel, enkel og ikke så meget fikumdik. Hver ret består oftest af 2-3 elementer.

Hvad: Safari
Hvor: Baggesensgade 9, Nørrebro

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort


Osteria 16 Pesce PR Foto

Osteria 16 Pesce
Et Osteria er en italiensk betegnelse for et billigere, mere simpelt sted.

De italienske gastr-konger bag ‘Osteria 16’ og ‘Spaghetteria’ har slået dørene op til deres nye restaurant – Osteria 16 Pesce.

Man skal ikke være indfødt italiener for hurtigt at aflure, at vi skal en tur under vandet her.

Her er fokus på enkle, velsmagende retter med hovedfokus på alt godt fra havet.

Det være sig skaldyr, bløddyr, fisk og alt derimellem. Råvarer der får lov til at tale for sig selv, pivfriske og perfekte til en hverdagsaften.

Hvad: Osteria 16 Pesce
Hvor: Sønder Boulevard 54
Hvornår: Åbnede fredag 6. december

Læs også: Ny skøjtebane åbner i hjertet af København


 

Indtager historiske Axelborg: Vinspecialistens Vinfestival med mere end 200 smagsoplevelser

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinspecialistens Vinfestival 2020 er et regulært drømmeland for voksne vinkendere.

Verdens bedste producenter har nemlig sendt deres passionerede eksperter til København, så der kan smages og snakkes vin til den helt store guldmedalje.

Når først entréen på 250,- er betalt, så er der fri leg blandt mere end 200 forskellige smageoplevelser af både vin og spiritus.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Fransk vin og champagne, italienske druer, spanske smagsbomber, californisk verdensklassevin, portvin og vinho verde fra Portugal eller måske bare Australiens bedste vinhus – det hele er samlet i historiske Axelborg, lige overfor Tivoli.

Med i billetten er et Riedel smageglas (værdi 175,-), som man får med hjem.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinøse fans vil hurtigt genkende californiske Three Sticks Wines som kommer med toppen af Chardonnay og Pinot Noir fra Sonoma.

Torbreck Vintners, kongen af australsk Shiraz er også på plads, ligesom eksklusive Keuka Lake Vineyards fra New York byder velkommen.

Fra den gamle verden er der både toppen af Rhône fra Domaine le Clos du Caillou og tysk Pinot Noir med et kvindeligt touch fra Chat Sauvage.

Og det er bare et lille udpluk i det kæmpestore program.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Der er også særlige events på dagen, man kan tilmelde sig.

Spis f.eks. på NIMB Brasserie før selve arrangementet.

Eller forkæl smagsløgene, når Daniel Otero fra Ximenez-Spinola underholder med sherry og brandy i absolut verdensklasse ved Ximenez-Spinola MasterClass.

Der er også Riedel Glasseminar, hvor man kan smage champagne fra Deutz i verdens bedste glas fra østrigske Riedel.

Hvad: Vinspecialistens Vinfestival 2020
Hvor: Axelborg, Vesterbrogade 4
Hvornår: Mandag d. 9. marts 2020 kl. 18.00 til 21.00
Hvor meget: 250,-
Hvordan: Læs mere lige her 

Tidligere kåret til Årets Kok: Nu laver han pop up på kendt restaurant med slagtilbud

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Rasmus Kjær mad PR Foto
Rasmus Kjær mad PR Foto

Nåede du ikke en af de mange restaurantfestivaler med 3 retter til 250 kr.?

Så vend snuden mod Nordvest.

Her ligger den hippe restaurant Tribeca. De har inviteret den anerkendte kok Rasmus Kjær i køkkenet, hvor han disker op til en helt unik Tribeca-aften – torsdag, fredag og lørdag.

Læs også: Dem du SKAL smage: Her er 7 af byens bedste fastelavnsboller

Rasmus Kjær mad PR Foto

Årets kok

Han har tidligere vundet både ‘Årets Kok’ samt ‘DM i smørrebrød’, men her hos Tribeca står menuen på en forret af kraftig bouillon med skovsvampe, bagt hvid fisk og grønkål.

Hovedretten er langtidsstegt svinenakke med blomkålspuré, brændt blomkål og sherrysauce inden desserten slutter af med citronfromage, parfumeret med stjerneanis og limeblade.

Hele måltidet fås for 250,- og det er først til mølle.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Bring your own bottle

Man kan faktisk tage sin helt egen flaske(r) vin med til middagen – det koster en fast prop-pris på 100,- kr. pr. flaske.

De går også en tur på vinlagret og finder lidt god vin, som de sælger til meget hyggelige priser. Der er også altid det store udvalg af øl fra Ugly Duck.

Rasmus popper op torsdag den 20. fredag den 21. og lørdag den 22. februar 2020 fra kl. 18.

Læs også: Børnevenlig guide: Her er de bedste restauranter for børn i København

Hvad: Tribeca pop up
Hvor: Tribeca, Bygmestervej 2
Hvornår: Torsdag den 20. fredag den 21. og lørdag den 22. februar 2020 fra kl. 18.
Hvor meget: 250,- for tre retter
Hvordan: Man kan booke bord på 35 85 10 50 eller på: info@tribecanv.dk

Langebro er slidt ned: Skal repareres akut for over 300 mio. kr.

Skrevet af: Redaktionen
Her ses både Lille Langebro og selve Langebro Foto: Københavns Kommune
Her ses både Lille Langebro og selve Langebro Foto: Københavns Kommune

Langebro er en af Københavns mest befærdede veje.

Hvis man syntes, at trafikken i forvejen gik langsomt, så bliver det nok ikke bedre over de kommende år.

Således meddeler Københavns Kommune i en pressemeddelelse tirsdag formiddag, at Langebro er slidt ned og skal igennem en omfattende renovering.

Læs også: Her skal stjernerne bo: Københavns nye luksushotel har en suite til 55.000 pr. nat

10 år

Lige her og nu skal en række reperationer foretages til en pris på 36,3 mio. kr.

Den samlede renovering af broen vil strække sig over cirka 10 år og kommer til at koste omkring 307 millioner kroner.

Problemerne på Langebro skyldes ifølge kommunen både skjulte konstruktionsfejl fra opførelsen i 1954 og dels almindeligt slid fra vind og vejr.

Læs også: Grønt lys til gigantisk projekt: Nyt kæmpe museum skal bygges i København

Opdagede skaderne sidste år

Skaderne blev opdaget i forbindelsen med etableringen af et parkeringsanlæg under broen på Christians Brygge sidste år.

Det er en dyr uforudset regning for Københavns Kommune.

“Langebros store behov for reparationer kommer til at tynge Københavns budgetter i de kommende år, og med regeringens anlægsloft kommer renoveringen også til at sætte en stopper for, at vi kan gå videre med en masse andre anlægsprojekter den kommende tid,” siger Teknik- og miljøborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen.

Der er store udfordringer med regnvand, der siver ind i konstruktionerne, der lige nu er den største udfordring.

Derudover er asfalten på vejen og cykelstien slidt ned, og det betyder, at det underliggende drænlag flere steder er knust.

Endelig er lystmasterne gennemtærede af rust, og der er fare for, at de knækker.

Læs også: Glem kulden & hop i poolen: Her er der Balistemning midt i Kbh