Guide: Her er 7 nye restauranter du skal kende

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek
KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek

Endnu engang brager restaurantscenen afsted i København.

Her er et overblik over de nye restauranter i København.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om restauranter…

Lola Bar PR foto

Lola

København har fået sin helt egen Lola.

Bag navnet gemmer sig en helt unik restaurant – placeret i en gammel mølle på voldene.

Køkkenchef er Kamilla Seidler og hun laver fænomenalt velsmagende, idérig og legesyg mad.

Indretningen er i særklasse stemningsfuld og priserne så lave, at man sagtens kan smutte forbi hver uge.

Lola er en kvartersrestaurant, så prisniveauet er afslappet, så man både kan kigge ind til et glas vin og en enkelt ret.

Man kan også tage familien under armen og have en god aften, men Lola har også plads til, at man går planken ud og tager en helt stor menu til aldeles rimelige 595,-

Maden på Lola er inspireret af hele verden – dog altid med det grønne og økologien i hovedsædet.

Hvad: Restaurant Lola
Hvor: Christianshavns Voldgade 54
Hvornår: Åbnede 14. november
Hvor meget: Mellemklassepriser
Hvordan: Læs mere her på deres hjemmeside eller på Lolas Instagram

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København


KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek

KiniKini
Kongen af Thailand gør det igen.

Kok og sommelier Henrik Yde har  indtaget både en ny bydel og et nyt verdenskøkken.

Kini Kini er nemlig åbnet i Nordhavn – og denne gang har Hr. Yde kastet sig over den indonesiske køkken, mere præcist Bali.

Man kan få den store balinesiske menu på omkring 9 serveringer til 345,-

Cocktailkortet er spækket med eksotiske cocktails – ca. 85 kr., og den indonesiske bananlikør – firserhittet Pisang Ambon – får en fortjent revival.

Hvad: KiniKini
Hvor: Göteborg Plads 9, Nordhavn
Hvornår: Åbnede tirsdag 10. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København


Restaurant Polly PR Foto

Polly
Folkene bag den lille perle Frank lige ved Kongens Nytorv har åbnet en 2’er. Den hedder Restaurant Polly og ligger på Gammel Kongevej 96.

Herinde har de gjort en dyd ud af at servere klassemad til overkommelige priser.

På Polly kan man både suse forbi til en enkelt ret og et glas eller sætte hele aftenen af til den store menu på 7 retter. Den står for øvrigt i 395,-

Den kunne sagtens byde på sandart ceviche, tatar, stracciatella, knivmuslinger, risotto, short ribs og blodappelsinsorbet.

Der er også altid en vegansk og en vegetarret på kortet.

Hvad: Polly
Hvor: Gammel Kongevej 96
Hvornår: Åbnede onsdag 4. december
Hvor meget: 7 retter for 395,-

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.


District Tonkin i Store Kongensgade 71 PR Foto

District Tonkin Store Kongensgade
Vietnamesiske Nickie Mydung og kosovoalbanske Zeqir Haziri har igen genskabt atmosfæren, duftene og ikke mindst smagene fra Vietnam.

Den nye District Tonkin på Store Kongensgade 71 er indrettet som en gade i Hanoi.

Komplet med hulter til bulter el-ledninger i loftet, plasticskamler i pastelfarver, blinkende neonskilte, gadenavne og planter i alle afskygninger.

Lokalet er, ligesom i Hanoi, ikke særlig brede, men går dybt ind i bygningen og er i tre etager i forskudte plan.

Menukortet har fået et par nye retter på, men ellers er alt – heldigvis – som det plejer herinde. Inklusiv de 6 forskellige Bánh Mì til yderst rimelige 62,-

Derudover er gadekøkkenet fyldt med snacks, risnudelsalater, supper og desserter.

Hvad: District Tonkin Store Kongensgade
Hvor: Store Kongensgade 71
Hvornår: Åbnede mandag 2. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Guide: Her er de bedste vegetarrestauranter i København


Elefantporten PR Foto

Carl´s Øl & Spisehus
I Carlsbergbyen, ved siden af elefanterne, er der åbnet en
helt ny øl-restaurant, bar og cafe på over 600 m2, hvor øl og mad kommer i fokus.

Den hedder passende nok Carls Øl & Spisehus.

Herinde er øl kongen, og man kan smage mere end 100 forskellige – fra 40 fadølshaner i den 70 meter lange bar, der vil servere øl fra hele Carlsberg porteføljen, krydret med Tuborg, Kronenbourg, Brooklyn og Jacobsen øl.

Det er kokken Mikkel Maarbjerg, der har flere Michelin-stjerner i bagagen, som har stået for udviklingen af menukortet. Til daglig er det køkkenchef Christian Marquard, der står for tilberedningen af maden.

Carls Øl & Spisehus serverer både morgenmad, frokost og aftensmad.

Hvad: Carl´s Øl & Spisehus
Hvor: Bag Elefanterne 20
Hvornår: Åbnede 3. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar


Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

Safari
Safari ligger i Baggesensgade 9, med søkig til Dosseringen og et stenkast fra Dronning Louises Bro.

Safari er en afstikker af restauranten Omar på Nørrebro. Det er stadigvæk meget i Simon Leo Hansens stil, og de fleste stamgæster vil kunne skrive under på, det er ubehøvlet betjening og kaos over det hele.

Bag ord som ubehøvlet og kaos, gemmer sig også en personlige service og følelsen af at være hjemme i øjenhøjde hos gode venner.

På Safari er der dogmemæssigt ikke rigtig nogen regler. Maden er simpel, enkel og ikke så meget fikumdik. Hver ret består oftest af 2-3 elementer.

Hvad: Safari
Hvor: Baggesensgade 9, Nørrebro

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort


Osteria 16 Pesce PR Foto

Osteria 16 Pesce
Et Osteria er en italiensk betegnelse for et billigere, mere simpelt sted.

De italienske gastr-konger bag ‘Osteria 16’ og ‘Spaghetteria’ har slået dørene op til deres nye restaurant – Osteria 16 Pesce.

Man skal ikke være indfødt italiener for hurtigt at aflure, at vi skal en tur under vandet her.

Her er fokus på enkle, velsmagende retter med hovedfokus på alt godt fra havet.

Det være sig skaldyr, bløddyr, fisk og alt derimellem. Råvarer der får lov til at tale for sig selv, pivfriske og perfekte til en hverdagsaften.

Hvad: Osteria 16 Pesce
Hvor: Sønder Boulevard 54
Hvornår: Åbnede fredag 6. december

Læs også: Ny skøjtebane åbner i hjertet af København


 

Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Skrevet af: Michael Qureshi

På byggepladsen ved Statens Naturhistoriske Museum arbejder arkæologer side om side med entreprenørens folk, der er i fuld gang med anlægsaktiviteterne.

Arkæologer fra Københavns Museum har ved museumsbyggeriet gjort et uventet fund af menneskeknogler.

Som en del af projektet er arkæologerne med på pladsen for at undersøge jorden for fortidsminder.

Arkæologerne vidste på forhånd, hvad de kunne forvente at finde på pladsen såsom den såkaldte Peymanns Rende, men byggepladsen har vist sig at byde på et fund, de på ingen måde var forberedt på.

De fandt nemlig menneskeknogler fra anslået 15 mennesker.

“Der er tale om et ganske uventet fund. Gravemaskinen var i gang med at fritlægge store vandrør på pladsen, da vi pludselig kunne se knogler.

Jorden gemte på det, der har vist sig at være knogler fra 15 mennesker. Vi har ingen historiske optegnelser af kirkegårde eller andet i byggeområdet, der kunne antyde, at vi ville støde på menneskeknogler her,” siger Sigrid Frances Schmidt, udgravningsleder og arkæolog fra Københavns Museum.

Fra mænd og kvinder i forskellige aldre

Knoglerne, der så ud til at ligge i en tilfældigt anlagt bunke, har tilhørt minimum 12 personer. Knoglerne er identificeret til at stamme fra både kvinder og mænd i forskellige aldre.

Mindst en af knoglerne er afsavet, og på flere af knoglerne er der blevet fundet mærker eller hakker.

“Knoglerne er sendt videre til undersøgelse. Vi overvejer, om det måske kan være ”restmateriale” fra et af byens tidligere hospitaler.

Holmens Kirkegård ligger ikke så langt fra byggepladsen, og her er der tidligere fundet flere koncentrationer af knogler med både snit og savmærker.

Ligresterne fra Holmens Kirkegård stammer fra patologiske undersøgelser foretaget af det Det Kongelige Kirurgiske Akademi, som fungerede fra slut 1700-tallet til midt 1800-tallet,” fortæller Sigrid Frances Schmidt.

Byggeriet gik i jorden i maj 2019

Det Kongelige Kirurgiske Akademi lå dengang i de lokaler på Amaliegade, som i dag huser det lægevidenskabelige museum Medicinsk Museion under Københavns Universitet.

Byggeriet af det nye Statens Naturhistoriske Museum gik i jorden i maj 2019, og der er fuld gang i aktiviteterne på pladsen.

Vejdirektoratet er bygherre på det nye Statens Naturhistoriske Museum og bygger til Københavns Universitet.

Det nye museum skal samle Københavns Universitets Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have til ét museum.

Tirsdags-testen hos Kokkeriet: Opgrader menuen med fire ekstra testretter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Hos Michelin-restauranten, Kokkeriet, mener de at tirsdage fortjener lidt ekstra kærlighed.

Og som kærlighed smager bedst, bliver det i form af ekstra testretter fra køkkenet – helt uden du skal skrive det på regningen.

Du får muligheden for at smage nye retter før alle andre og bliver ”testkanin” i allerbedste klasse – så god at Michelinguiden har belønnet Kokkeriet med en stjerne de sidste 10 år.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Morten Krogholm køkkenchef Kokkeriet PR Foto

Tirsdagstesten

Tirsdagen har levet en lidt kummerlig tilværelse.

Det er mandagens venligere lillebror, der ikke rigtigt gør noget væsen af sig. Ugen er stadig lige begyndt, og der er langt til fredag. Uge efter uge bliver tirsdagen overset, forbigået i stilhed, glemt og endelig overstået.

Men det skal være slut nu.

De dygtige kokke hos Kokkeriet – med køkkenchef Morten Krogholm i spidsen – har nemlig givet tirsdagen en ordentlig overhaling og en velfortjent forfremmelse, og de giver nu alle tirsdagsgæsterne muligheden for at opgradere den mindre eller den store menu med de fire ekstra testretter – helt uden du skal betale for det.

Til gengæld giver du køkkenet lov til at lege og eksperimentere med råvarer, som de overvejer at sætte fast på kortet. Det er også muligt, at du får muligheden for at prøve nye og lige så spændende vine.

Med Tirsdagstesten hos Kokkeriet bliver du altså ”testkanin” i allerbedste Michelinklasse.

Læs også Rosé-rejer og jomfruhummer: Havnerestauranten Toldboden genåbner med nyheder

Foto PR

Traditionelle danske retter i bedste form

Hos Kokkeriet er de fans af traditionelle danske retter.

De har nemlig taget ejerskab på danske retter – og genopfinder dem i moderne gourmetversioner.

Den øvelse er de så eminente til, at den franske madbibel over dem alle – Michelinguiden – har givet dem en stensikker stjerne over 10 år i træk.

Kokkeriet er derfor for mange blevet kendetegnet ved høj gastronomi i rebelsk fortolkning af klassiske såvel som nye danske retter.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Restaurant Kokkeriet PR Foto

Afslappet luksus for alle

På Kronprinsessegade er der plads til alle, og her er rigtig god plads mellem bordene.

Indretningen er smagfuld og elegant, og du finder strøget dug på bordene, nøje udvalgte blomsterdekorationer og en klassisk uniformeret tjenerstab under ledelse af ejer og vært, Sammy Shafi.

På trods af fuld gastro-gas fra Morten og hans dedikerede hold i køkkenet, og en Michelinstjerne i inderlommen, er der absolut intet stift og formelt ved Kokkeriet. Her er ingen dresscode, og alle gæster opfordres til at sænke skuldrene og bare nyde deres aften.

Hvad: Tirsdagstesten på Restaurant Kokkeriet
Hvor: Kronprinsessegade 64
Hvor meget: Få fire ekstra testretter på enten den store menu for 1.200 kr. eller den mindre menu for 900 kr. helt uden betaling
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

De bedste milkshakes i København: Her er de store favoritter i byen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Snart bliver det sommer og sol, og hvad er så mere lækkert end en overdådig og lækker milkshake?

København bugner af gode steder, og vi guider her til seks, som du simpelthen skal smage.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato


Desserthuset Foto PR

Desserthuset

Det er ikke for meget at sige, at her er kongen af milkshakes.

Desserthuset åbnede for knap fem år siden på Istedgade, og er siden hen flyttet til større lokaler på Frederiksborggade. De var nogle af de første i Danmark til at afprøve det australske koncept, Freakshakes.

En Freakshake består af en smagfuld milkshakes med de mest overdådige toppings til at matche milkshakens indhold.

Prøv for eksempel en Speculoos lavet på bastogne med lidt karamel, smurt med moccacreme, vendt i knasende chokoperler og toppet med den lækreste hjemmelavet tiramisu eller en Banoffee med banancreme, karamelliseret banan og karamelliseret popcorn – det er bare to blandt de mange, lækre varianter.

Derudover laver de også god kaffe og bager deres egne cheesecakes.

Hvor: Frederiksborggade 50, 1360 København K


Paradis Foto PR

Paradis

Udover deres fantastiske is er Paradis også kendt for deres velsmagende milkshakes.

De laver dem på friskrørt paradis-is shaket med økologisk mælk, pynter med en valgfri sauce og topper dem med økologisk flødeskum.

Al isen laver de desuden på naturlige ingredienser såsom frisk frugt, kakao fra Den Dominikanske Republik, Bourbon vanilje fra Madagaskar, italiensk lakridspulver og italienske pistacie- og hasselnødder.

Kast dig ud i for eksempel en jordbær/vanilje milkshake eller en straciatella/espressofrappe.

Hvor: Flere steder i landet – find din nærmeste her


Ismageriet Foto Ismageriet Facebook

Ismageriet

Ismageriet finder man både ved DR-byen og i Søborg.

De er måske mest kendt for deres is, men det er absolut også værd at prøve en af deres milkshakes – her laver du nemlig din helt egen, personlige drik.

Du vælger selv 2-3 slags is, der blendes med økologisk mælk og toppes ved flødeskum. Vælg mellem 32 velsmagende slags is, og der er mange sjove varianter i blandt.

Hvor: Rued Langgaards Vej nr. 6E, 2300 København S og Søborg Hovedgade 34, 2870 Dyssegård

Læs også Laver vilde donuts: Reality-deltager udvider sin donut-kæde med København


The Mudhoney Foto PR

The Mudhoney

På skønne Guldbergsgade på Nørrebro ligger The Mudhoney.

The Mudhoney har et bredt sortiment og fokusere på mødet mellem kaffe, milkshakes og drinks.

Sloganet er ”COFFEE, SHAKES & BOOZE”.

De byder på lidt mere utraditionelle smagsvarianter som koldskål eller avocado/habanero-shakes, men også nogle alkoholiske af slagsen.

Prøv for eksempel en Irish Coffee-shake, vodka/lakrids-shake, Lumumba-shake eller Bourbon Sour-shake.

Hvor: Guldbergsgade 22, 2200 København N


Shakedown Foto PR

Shakedown

Hos Shakedown på Falkoner Allé kan du også få en overdådig milkshake – ægte ”american style”.

Alle deres shakes er lavet på softice og økologisk mælk. De bruger kun rigtig chokolade og ”ægte” råvarer, så Shakedown bruger rigtig mange Mars barer, Oreos og Kinder Buenos hver eneste uge – ingen sirupper eller andet pulver. Og det er et godt valg for smagen er altid i top.

Kast dig over bestselleren ”Needy Girl” med Ferrero Rocher og Kinder Bueno eller en ”Aces High” med Daim og karamel.

Hvor: Falkoner Alle 12A, 2000 Frederiksberg

Læs også Klar til mere kø: Hart Bageri lancerer Donut Tirsdag


Greasy Spoon Foto Greasy Spoon Facebook

Greasy Spoon

I et af de små stræder i Indre by finder du Greasy Spoon.

De er en typisk amerikansk diner, og her er det et godt valg at supplere din burger med en af deres milkshakes. De er lige som de skal være og kommer i alverdens udgaver.

Prøv for eksempel en med Bounty eller Oreo – vi lover du ikke bliver skuffet.

Hvor: Studiestræde 14, 1455 København K


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram