Guide: Her er 7 nye restauranter du skal kende

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek
KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek

Endnu engang brager restaurantscenen afsted i København.

Her er et overblik over de nye restauranter i København.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om restauranter…

Lola Bar PR foto

Lola

København har fået sin helt egen Lola.

Bag navnet gemmer sig en helt unik restaurant – placeret i en gammel mølle på voldene.

Køkkenchef er Kamilla Seidler og hun laver fænomenalt velsmagende, idérig og legesyg mad.

Indretningen er i særklasse stemningsfuld og priserne så lave, at man sagtens kan smutte forbi hver uge.

Lola er en kvartersrestaurant, så prisniveauet er afslappet, så man både kan kigge ind til et glas vin og en enkelt ret.

Man kan også tage familien under armen og have en god aften, men Lola har også plads til, at man går planken ud og tager en helt stor menu til aldeles rimelige 595,-

Maden på Lola er inspireret af hele verden – dog altid med det grønne og økologien i hovedsædet.

Hvad: Restaurant Lola
Hvor: Christianshavns Voldgade 54
Hvornår: Åbnede 14. november
Hvor meget: Mellemklassepriser
Hvordan: Læs mere her på deres hjemmeside eller på Lolas Instagram

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København


KiniKini i Nordhavn med fokus på Indonesien Foto Henrik Freek

KiniKini
Kongen af Thailand gør det igen.

Kok og sommelier Henrik Yde har  indtaget både en ny bydel og et nyt verdenskøkken.

Kini Kini er nemlig åbnet i Nordhavn – og denne gang har Hr. Yde kastet sig over den indonesiske køkken, mere præcist Bali.

Man kan få den store balinesiske menu på omkring 9 serveringer til 345,-

Cocktailkortet er spækket med eksotiske cocktails – ca. 85 kr., og den indonesiske bananlikør – firserhittet Pisang Ambon – får en fortjent revival.

Hvad: KiniKini
Hvor: Göteborg Plads 9, Nordhavn
Hvornår: Åbnede tirsdag 10. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København


Restaurant Polly PR Foto

Polly
Folkene bag den lille perle Frank lige ved Kongens Nytorv har åbnet en 2’er. Den hedder Restaurant Polly og ligger på Gammel Kongevej 96.

Herinde har de gjort en dyd ud af at servere klassemad til overkommelige priser.

På Polly kan man både suse forbi til en enkelt ret og et glas eller sætte hele aftenen af til den store menu på 7 retter. Den står for øvrigt i 395,-

Den kunne sagtens byde på sandart ceviche, tatar, stracciatella, knivmuslinger, risotto, short ribs og blodappelsinsorbet.

Der er også altid en vegansk og en vegetarret på kortet.

Hvad: Polly
Hvor: Gammel Kongevej 96
Hvornår: Åbnede onsdag 4. december
Hvor meget: 7 retter for 395,-

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.


District Tonkin i Store Kongensgade 71 PR Foto

District Tonkin Store Kongensgade
Vietnamesiske Nickie Mydung og kosovoalbanske Zeqir Haziri har igen genskabt atmosfæren, duftene og ikke mindst smagene fra Vietnam.

Den nye District Tonkin på Store Kongensgade 71 er indrettet som en gade i Hanoi.

Komplet med hulter til bulter el-ledninger i loftet, plasticskamler i pastelfarver, blinkende neonskilte, gadenavne og planter i alle afskygninger.

Lokalet er, ligesom i Hanoi, ikke særlig brede, men går dybt ind i bygningen og er i tre etager i forskudte plan.

Menukortet har fået et par nye retter på, men ellers er alt – heldigvis – som det plejer herinde. Inklusiv de 6 forskellige Bánh Mì til yderst rimelige 62,-

Derudover er gadekøkkenet fyldt med snacks, risnudelsalater, supper og desserter.

Hvad: District Tonkin Store Kongensgade
Hvor: Store Kongensgade 71
Hvornår: Åbnede mandag 2. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Guide: Her er de bedste vegetarrestauranter i København


Elefantporten PR Foto

Carl´s Øl & Spisehus
I Carlsbergbyen, ved siden af elefanterne, er der åbnet en
helt ny øl-restaurant, bar og cafe på over 600 m2, hvor øl og mad kommer i fokus.

Den hedder passende nok Carls Øl & Spisehus.

Herinde er øl kongen, og man kan smage mere end 100 forskellige – fra 40 fadølshaner i den 70 meter lange bar, der vil servere øl fra hele Carlsberg porteføljen, krydret med Tuborg, Kronenbourg, Brooklyn og Jacobsen øl.

Det er kokken Mikkel Maarbjerg, der har flere Michelin-stjerner i bagagen, som har stået for udviklingen af menukortet. Til daglig er det køkkenchef Christian Marquard, der står for tilberedningen af maden.

Carls Øl & Spisehus serverer både morgenmad, frokost og aftensmad.

Hvad: Carl´s Øl & Spisehus
Hvor: Bag Elefanterne 20
Hvornår: Åbnede 3. december
Hvordan: Læs mere her

Læs også: Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar


Restaurant Safari Nørrebro PR Foto

Safari
Safari ligger i Baggesensgade 9, med søkig til Dosseringen og et stenkast fra Dronning Louises Bro.

Safari er en afstikker af restauranten Omar på Nørrebro. Det er stadigvæk meget i Simon Leo Hansens stil, og de fleste stamgæster vil kunne skrive under på, det er ubehøvlet betjening og kaos over det hele.

Bag ord som ubehøvlet og kaos, gemmer sig også en personlige service og følelsen af at være hjemme i øjenhøjde hos gode venner.

På Safari er der dogmemæssigt ikke rigtig nogen regler. Maden er simpel, enkel og ikke så meget fikumdik. Hver ret består oftest af 2-3 elementer.

Hvad: Safari
Hvor: Baggesensgade 9, Nørrebro

Læs også: Ny naturvinsbar i København: Har måske verdens mest simple vinkort


Osteria 16 Pesce PR Foto

Osteria 16 Pesce
Et Osteria er en italiensk betegnelse for et billigere, mere simpelt sted.

De italienske gastr-konger bag ‘Osteria 16’ og ‘Spaghetteria’ har slået dørene op til deres nye restaurant – Osteria 16 Pesce.

Man skal ikke være indfødt italiener for hurtigt at aflure, at vi skal en tur under vandet her.

Her er fokus på enkle, velsmagende retter med hovedfokus på alt godt fra havet.

Det være sig skaldyr, bløddyr, fisk og alt derimellem. Råvarer der får lov til at tale for sig selv, pivfriske og perfekte til en hverdagsaften.

Hvad: Osteria 16 Pesce
Hvor: Sønder Boulevard 54
Hvornår: Åbnede fredag 6. december

Læs også: Ny skøjtebane åbner i hjertet af København


 

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.

Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto: Formel B facebookside
Foto: Formel B facebookside

Danske restauratører og barejere fik i går en kæmpe lussing.

Der blev det nemlig påbudt at bære mundbind på alle serveringssteder og åbningstiden blev begrænset til kl. 22.

Det er ikke længe siden, at restauranterne rakte ud efter befolkningens hjælp – nu gør de det igen, og Migogkbh har snakket med en række københavnske restauratører, om hvordan du bedst kan hjælpe dem.

Læs også Nye Corona-restriktioner: Opholdsforbud i Kødbyen og advarselszoner i Indre By

Madklubben Østerbro. Foto: Yu Zhao / PR

Inviterer til maskebal

Hos Madklubben tager de ”ja-hatten” på og inviterer til maskebal, hvor de på deres Instagram opfordrer deres gæster til at finde deres mest farverige mundbind frem de næste 14 dage.

”Selvom vi selvfølgelig helst vil tage imod vores gæster med et synligt smil, så må vi få det bedste ud af det. Og jeg tror faktisk, at det bliver meget sjovt at lege grimasse-gætte-leg med gæsterne,” forklarer Kommunikation og PR Manager hos Madklubben, Stephen Haar.

”Egentlig er der ikke den store forskel på at gå ud at spise i dag modsat igår – oplevelsen er den samme, vi ligner bare nogle svejsere eller sygeplejersker, der har glemt at tage arbejdsuniformen af.

Og så er det altså kun cirka halvandet minut, at vores gæster skal have en maske på.”

Beskeden lyder i samme stil fra Morten Pedersen fra Diningsix, der bl.a. står bag Köd, Basso og Keyser Social.

”Lige nu handler det bare om, at vi skal have hverdagen til at fungere. Masker er blevet en del af virkeligheden.

Det fungerer i andre lande, så det skal det nok også gøre her uden problemer,” fortæller Morten.

Læs også Masser af øl og hotdogs: Bryghus holder Oktoberfest i Corona-klæder

Morten Pedersen, partner og direktør i DiningSix.

Rammer Michelin særligt hårdt

Det største problem i de nye restriktioner ligger i den begrænsede åbningstid til kl. 22, og det har de mærket hårdt hos den 1-stjernede Michelin-restaurant, Formel B, på Frederiksberg:

”Vi har måtte annullere alle reservationer efter kl. 19.30. Indtil videre har vi mistet 250 gæster,” fortæller medejer og chefkok, Kristian Arpe-Møller.

Formel B er klart én af de restauranter, som hører til i den bedre ende, og der er det simpelthen ikke muligt, at nå den fulde menu og den gode oplevelse på kortere tid.

For mange restauranter er det normalt at køre to ”seats”, hvor det samme bord bliver benyttet af flere hold gæster på én aften, men den nye 22-regel gør det umuligt for Michelin-restauranterne.

”Jeg tror simpelthen ikke på, at det her er vedtaget for ramme de bedre restauranter. Det er jo ikke her, at smitten spredes.

Selvfølgelig skal vi gøre noget, men 22-reglen ødelægger grundlaget for at drive en sund forretning,” lyder det fra Kristian Arpe-Møller fra Formel B.

Læs også Restaurant lancerer nyt koncept: Kom med til Burger & Banko

Formel B Foto Formel B Facebook

Spis tidligere end du plejer

Budskabet fra både Madklubben, Diningsix og Formel B er klart:

Brug byen. Gå ud at spise som du plejer – og kom gerne lidt før.

”Vi er fleksible. Men kommer du 1,5 tidligere end du plejer, så vil det gøre en kæmpe forskel for os,” fortæller Stephen Haar fra Madklubben.

Besøg stadig alle dine yndlings caféer, barer og restauranter, men husk masken og drik gerne en ekstra kop kaffe eller et glas vin.

Kristian fra Formel B er positivt stemt, og mener at det nok skal gå – så længe gæsterne husker stadig at komme forbi:

”Selvfølgelig skal vi tage det alvorligt og stoppe smitten. Lige nu handler det om at bruge byen inden for rammerne.”

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Man siger; mad lavet med kærlighed, smager bedre.

Ofte dækker ordet kærlighed over god tid.

Og lige præcis tid er noget, de går op i på et af Københavns nyeste pizza-joints – Luca. Mere præcist 72 timer.

”Det er vigtigt for os at blive de bedst indenfor vores felt, og derfor har vi benyttet os af den prisvindende italienske pizzaiolo Luca Platanias ekspertise,” fortæller Lasse Wiwe partner i Pizzeria Luca.

“Det krævede en 3-4 våde aftener i Rom og en masse overtalelse, før vi fik ham med, men det har så til gengæld givet os opskriften på hans 72-timer koldhævede pizzadej, som jeg godt tør kalde en af Europas bedste.”

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Østerbro
Kort efter Pizzeria Luca åbnede på Gammel Strand i Indre By røg de ind som nummer 5 over Europas bedste pizzeriaer. Og i år blev de placeret som nr. 9.

Successen er selvfølgelig blomstret op med diverse Luca’er i byen, og nu får Østerbro også deres Luca.

Det sker på Rosenvængets Allé 6, hvor Luca Piccolo slår dørene op for sprød pizza og afslappet vin fredag 18. september.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Hvad: Luca Piccolo
Hvor: Rosenvængets Allé 6
Hvornår: Åbner fredag 18. september
Hvordan: Læs mere lige her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram