Halifax har lige lanceret en juleburger: Vi har testet den

Skrevet af: Mads Schytte

Gastromand.dk er en af Danmarks største madblogs. Gastromand er medejer af MigogKbh og tester mad i København

Burgerkæden Halifax har lavet det, vi kalder en genistreg.

De har skabt en juleburger bestående af økologisk gris, sur-søde agurker, dijonnaise, rødkål og masser af sprød svær. Vi har selvfølgelig allerede haft fingrene i den.

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

Historien om Halifax

Inden vi starter på at holde “Jul på Vesterbro”, så lad os lige skrue tiden tilbage til 2007, hvor vennerne Ulrich og Peter åbnede deres første burger­restaurant på Frederiksborggade på Nørrebro.

Omdrejningspunktet var lækre burgere på gode råvarer i forskellige versioner – serveret i rare og uformelle omgivelser.

Og det er det sådan set fortsat. Ingen dikkedarer, men masser af ambitioner – og det holder vi sgu af her på redaktionen.

Læs også: Vores bud på Københavns bedste burgersteder

Ulrich serverede burgerne, og Peter tilberedte dem.

Det er stadig de to makkere og deres familier, der sidder ved roret på Halifax Burgers.

Menu med kartoffelmos og ris ala mande

Nu er der 11 restauranter i København, Lyngby, Hillerød, Køge og Roskilde. Og navnet? Det kommer af, at Peter og Ulrich mødte hinanden som studerende i byen Halifax i Canada.

Dybest set er burgeren en god flæskestegssandwich med surt, sødt og sprødt – kort sagt alt, hvad du skal have i en god burger.

Læs også: Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Prisen for burgeren alene er 100 kr., hvis du smider 70 kr., ekstra får du også kartoffelmos og en god sovs on the side.

Til sidst følger der en god risalamande med amarene kirsebærsauce og salte vaniljemandler.

Det bedste er klart burgeren og ris ala mande i denne menu.

Bollen er blød og smurt med dijonnaise – der dog godt kunne være lidt mere smæk på dijonen – men det er en detalje.

Sværen er sprød, og så tror jeg faktisk, at den er lavet i ovnen og ikke frituren, hvilket er et stort plus.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Den har varme krydderier i rødkålen, og agurker er sprøde. For mig var kartoffelmosen ikke helt optimal – den virkede lidt for grov og opvarmet, men heldigvis var sovsen god, hvilket hjalp en del.

Kort sagt har Halifax fat i den tunge ende her.

Flere burgere til folket – mere kreativitet ind i køkkenet og mere jul. Det kan kun blive en succes.

Kommer vi til at se flere juleburgere i Kbh

Afslutningen var ris ala mande, som faktisk var overraskende god.

Nu kommer jeg fra et hjem, hvor min Mor lavede (uden sammenligning) verdens bedste risalamande – hvordan pokker hun har fået den så cremet, glat og lækker er mig den dag forsat en gåde.

Læs også: Kbhs nye hotte sted: Sexet Penthouserestaurant med view ud over byen

Nu ved jeg godt, du sikkert tænker, at din Mor, Far eller Mormor laver det samme – bare hold den tanke. Denne her var naturligvis ikke helt så god – men det var tæt på.

Kommer vi til at se flere juleburgere i KBH – det er jeg overbevidst om.

På Gastromand er vi naturligvis foran på denne front og lavede for to år siden denne juleburger med confiteret and og rødkål tilberedt i champagne – yes extravagant skal det være, det er nemlig kun jul én gang om året.

Du kan tjekke ud, hvor Halifax holder til i Kbh lige her i vores store Spiseguide

Werkstatt er nu åbnet: Gammel maskinfabrik er blevet nyt stort eventsted

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Det altid urbane Refshaleøen har fået et nyt eventspace.

Werkstatt bliver det nye samlingssted for kultur, musik og kunst og vil henover sommeren gæste madmarkedet Reffen med innovative kulturelle tiltag, workshops, udstillinger, koncerter og meget mere.

Oveni hatten udlodder de 10.000 kr. til det mest innovative kulturprojekt.

Læs også: Masser af fordele og tilbud hver måned – prøv MigOgKbhs helt nye fordelsklub gratis

Råt og upoleret

Efter 2 års istandsættelse af et gammelt maskinværksted fra B&W-tiden slår Werkstatt 167 nu endelig dørene op.

De rå og upolerede rammer er smukt bevaret i den gamle hal, som nu er omdannet til et moderne eventspace med respekt for hallens fortid.

”Vi har glædet os til at byde en masse glade mennesker indenfor i Werkstatt.

Vi var klar til at åbne allerede tilbage i marts, før coronakrisen satte ind, men valgte at udsætte åbningen”, udtaler Frederik Schlütter, Eventchef på Reffen.

Werkstatt 167 er klar til at byde gæster velkommen til det nye samlingssted for kultur, musik og kunst, og vil i sommerperioden indgå som en del af Reffen – Copenhagen Street Food som det eneste indendørsområde på 1.000 m2.

Henover sommeren inddrages Werkstatt med innovative kulturelle tiltag, workshops, udstillinger, koncerter og lignende.

”Vi er nu helt klar og glæder os til at kunne inddrage Werkstatt som et aktivt og socialt samlingssted på Reffen” slutter Frederik.

Læs også Vildt samarbejde: Øl-kongen Mikkeller laver alkolholfri øl til Burger King

Reffens nye sociale samlingssted

Visionen for Werkstatt 167 i sommerperioden er at skabe et samlingspunkts for byen og en platform, der rummer alle typer for kreativitet og kultur.

Hallen blev åbnet i weekenden med et program fyldt med kunst, kultur, musik, talks og alt derimellem.

I de kommende måneder bydes gæster indenfor i Werkstatt til forskellige workshops, musikarrangementer, kunstudstillinger og meget meget mere.

I denne uge er programmet fyldt til bristepunktet med jazzede vibes, hvor du kan nyde den sprudelende jazzstemning i selskab med Kaidi Tatham og et arsenal af musikere, instrumenter og maskiner, hvor de fra onsdag d. 8. juli til lørdag d. 11. juli skaber ny og unik musik.

Læs også Kaffebar i absolut topklasse: Nu er April Coffee med eget risteri åbnet i København

Werkstatt uddeler 10.000 kr til kulturprojekt

I forbindelse med åbningen, stiller Reffen det nye kulturelle samlingssted til rådighed som kreativ platform for alle, der har en god idé, et koncept eller bare mangler en plads at udfolde sig eller udstille på.

Reffen udlodder derfor 10.000 kr. til det mest innovative kulturprojekt, der tager udgangspunkt i Werkstatts fantastiske rammer – indendøre, udendøre og sågar digitalt.

Alle kreative ildsjæle, koncepter og forslag er velkomne, det eneste krav, er at kulturen skal være i højsædet.
For at deltage i konkurrencen, skal man sende sit forslag, idé eller koncept til kultur@werkstatt167.dk inden 16. juli 2020 kl. 12:00.

Hvad: Werkstatt 167
Hvor: Refshalevej 167A, 1432 København K
Hvornår: Alle dage 12-21

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Burger-konger erobrer nyt område: Jagger åbner ny restaurant i morgen

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Jagger Facebook
Foto Jagger Facebook

Endnu én af byens burger-konger udvider.

Denne gang er det Jagger, der åbner på Strandvejen i Hellerup.

Glæd til endnu flere, saftige burgere, fritter og intense milkshakes.

Læs også Vildt samarbejde: Øl-kongen Mikkeller laver alkolholfri øl til Burger King

Foto Jagger Facebook

Tidl. Michelinkok bag

Jagger er resultatet af tidligere Michelinkok, Rasmus Oubæks kærlighed til mad – og hans vision om at lave et alternativ til de eksisterende burgerkæder.

Et sted, hvor maden altid er frisklavet, og hvor råvarerne er af høj kvalitet, med god smag og til en god pris.

Et sted i byen som er tæt på dig – og bor du nord for København, så er de nu endnu tættere på.

Burgerne bliver lavet, som Rasmus bedst kan lide dem.

Med jaggerdip, oksekød fra fritgående køer eller deres egen veggiebøf, den perfekte mængde salt og en blød briochebolle fra deres bageri i Sønderborg.

Læs også Leveres lige til døren: Her er de gode burgersteder i København på Just Eat

Foto Jagger Facebook

100% kvalitetsburgere

Jagger er resultatet af en moderne og urban burgerjoint.

Alt deres kød er 100% dansk.

Oksekødet kommer fra fritgående køer, og kyllingen er 100% dansk velfærd fra De Danske Familiegårde.

Smag fx en Double Jagger burger, en Fried Chicken burger eller en vegetarisk Halloumi burger.

Gå all-in og tilføj en Salted Caramel shake eller en med Oreo.

Læs også Nyt koncept: Spis alle de pizzaer og pandekager du overhovedet kan for 40 kr.

Foto Jagger Facebook

Jagger åbner i Hellerup lørdag d. 11. juli og findes derudover i Valby, Vesterbro, Frederiksberg, Amager, Nørrebro, Østerbro og København K.

Hvad: Jagger åbner i Hellerup
Hvor: Strandvejen 149, 2900 Hellerup
Hvornår: Lørdag d. 11. juli 2020 kl. 16
Hvordan: Læs meget mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mange må forgæves drømme sig til den lækre solferie med ’all you can eat’-buffet under sydens lune himmelstrøg.

Men selvom charterferien er gået op i røg, er det ikke ensbetydende med, at du og familien skal undvære den lækre mad.

Restaurant Flammen har nemlig fyret op for et brandgodt børnetilbud og inviterer indenfor til en overdådig grillbuffet for både de store og små madhjerter.

Buffet og fri softice for 49 kr.

I hele juli kan børn nyde Flammens grillbuffet og fri softice for intet mindre end 49 kr.

Tilbuddet gælder alle ugens dage og byder på mindst 15 slags kød, salatbar med 50 forskellige varianter og 10 slags varmt tilbehør.

Det gælder alle børn under 12 år og inkluderer desuden fri softice, der kan ledsages af flere lækre toppings.

Flammen har store restauranter i København i Nyropsgade ved Søerne og H.C. Andersens Boulevard. Find dem her.

Idéen er, at hele familien kan få en kulinarisk oplevelse til sydlandske priser:

”Vi forsøger at være garant for den bedste mad i de hyggeligste omgivelser. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde hele familiens livretter ét sted med vores juli-tilbud”, siger Thomas Krohn, Area Manager for Restaurant Flammen på Sjælland.

Hos Flammen er der et kæmpe udvalg og noget for enhver smag samt mulighed for helt nye smagsoplevelser:

”Vores dygtige kokke sørger for, at buffeten altid er fyldt med et stort udvalg af lækkerier. Alt lige fra oksespidsbryst, kalveculotte og kænguru til kyllingenuggets og fritter.

Det er en rigtig god måde for børn at udforske nye smage, også selvom de måske ikke kan lide det. Og hvem ved… måske endda finde sin nye livret”, fortæller Thomas Krohn.

Hyggeligt – og i trygge rammer

I en tid med stort fokus på hygiejne og afstand kan du trygt bestille bord og gå i krig med den kæmpe grillbuffet. Hos Flammen har man nemlig taget en lang række forholdsregler for at undgå eventuel smittefare:

”Vi vil selvfølgelig skabe de tryggeste rammer for både vores gæster og ansatte, og vi følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor har vi blandt andet sat håndsprit ved alle borde, indgang, udgang og toiletter.

Afstanden mellem borde overholder også kravene, vi har afstandsmærkninger ved buffeten, og alt tatøj skiftes hver time. Selv vores menukort er faktisk en dækkeserviette, der udskiftes hver gang, der kommer nye gæster,” forklarer Thomas Krohn.

Er du fyr og flamme over at invitere hele familien ud og udnytte det gode tilbud, kan du læse mere og booke bord her.