Halifax har lige lanceret en juleburger: Vi har testet den

Skrevet af: Mads Schytte

Gastromand.dk er en af Danmarks største madblogs. Gastromand er medejer af MigogKbh og tester mad i København

Burgerkæden Halifax har lavet det, vi kalder en genistreg.

De har skabt en juleburger bestående af økologisk gris, sur-søde agurker, dijonnaise, rødkål og masser af sprød svær. Vi har selvfølgelig allerede haft fingrene i den.

Læs også: Michelin-kok i delikatessen: Her åbner Københavns sprødeste supermarked

Historien om Halifax

Inden vi starter på at holde “Jul på Vesterbro”, så lad os lige skrue tiden tilbage til 2007, hvor vennerne Ulrich og Peter åbnede deres første burger­restaurant på Frederiksborggade på Nørrebro.

Omdrejningspunktet var lækre burgere på gode råvarer i forskellige versioner – serveret i rare og uformelle omgivelser.

Og det er det sådan set fortsat. Ingen dikkedarer, men masser af ambitioner – og det holder vi sgu af her på redaktionen.

Læs også: Vores bud på Københavns bedste burgersteder

Ulrich serverede burgerne, og Peter tilberedte dem.

Det er stadig de to makkere og deres familier, der sidder ved roret på Halifax Burgers.

Menu med kartoffelmos og ris ala mande

Nu er der 11 restauranter i København, Lyngby, Hillerød, Køge og Roskilde. Og navnet? Det kommer af, at Peter og Ulrich mødte hinanden som studerende i byen Halifax i Canada.

Dybest set er burgeren en god flæskestegssandwich med surt, sødt og sprødt – kort sagt alt, hvad du skal have i en god burger.

Læs også: Bliver landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag

Prisen for burgeren alene er 100 kr., hvis du smider 70 kr., ekstra får du også kartoffelmos og en god sovs on the side.

Til sidst følger der en god risalamande med amarene kirsebærsauce og salte vaniljemandler.

Det bedste er klart burgeren og ris ala mande i denne menu.

Bollen er blød og smurt med dijonnaise – der dog godt kunne være lidt mere smæk på dijonen – men det er en detalje.

Sværen er sprød, og så tror jeg faktisk, at den er lavet i ovnen og ikke frituren, hvilket er et stort plus.

Læs også: Stime af nye steder: Kbh’s thai-konge åbner tre nye klasse-restauranter

Den har varme krydderier i rødkålen, og agurker er sprøde. For mig var kartoffelmosen ikke helt optimal – den virkede lidt for grov og opvarmet, men heldigvis var sovsen god, hvilket hjalp en del.

Kort sagt har Halifax fat i den tunge ende her.

Flere burgere til folket – mere kreativitet ind i køkkenet og mere jul. Det kan kun blive en succes.

Kommer vi til at se flere juleburgere i Kbh

Afslutningen var ris ala mande, som faktisk var overraskende god.

Nu kommer jeg fra et hjem, hvor min Mor lavede (uden sammenligning) verdens bedste risalamande – hvordan pokker hun har fået den så cremet, glat og lækker er mig den dag forsat en gåde.

Læs også: Kbhs nye hotte sted: Sexet Penthouserestaurant med view ud over byen

Nu ved jeg godt, du sikkert tænker, at din Mor, Far eller Mormor laver det samme – bare hold den tanke. Denne her var naturligvis ikke helt så god – men det var tæt på.

Kommer vi til at se flere juleburgere i KBH – det er jeg overbevidst om.

På Gastromand er vi naturligvis foran på denne front og lavede for to år siden denne juleburger med confiteret and og rødkål tilberedt i champagne – yes extravagant skal det være, det er nemlig kun jul én gang om året.

Du kan tjekke ud, hvor Halifax holder til i Kbh lige her i vores store Spiseguide