Weekend-guiden: Skaldyrsbuffet, boyband-banko og stort vintage-marked

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nimb
Nimb

Fiskerestaurant holder nytårskur

Torben Klitbo, der i sin tid var med til at grundlægge madimperiet Cofoco, åbnede i 2018 restauranten The Fat Pike i et gammelt pakhus på Islands Brygge.

For at fejre starten af 2019 inviterer ”Den fede gedde” til en overdådig nytårskur til det, de selv kalder for en hofnaragtig pris. Gæsterne bliver nemlig budt på intet mindre end 7 forskellige anretninger serveret i tre heats til kun 200 kr.

Læs mere og se menuen her. 

Hvad: Nytårskur på The Fat Pike
Hvornår: Mandag til lørdag i perioden 3. til 31. januar 2019
Hvor meget: 200 kr. pr. person ekskl. billetgebyr
Hvordan: Billetter på dette link

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.


Foto: Charisse Kenion / Unsplash.com

Shop chokolade med 60% rabat

Hvis man er af den opfattelse, at januar er lig med slankekur og nul søde sager, er det nok bedst at holde sig langt væk fra Hvidovre i denne uge.

Det hæderkronede chokoladefirma Sv. Michelsen holder nemlig endnu en gang stort lagersalg. Her kan du købe varer med kortere holdbarhed, skønhedsfejl eller svipsere i emballagen og spare op til 60 procent.

På lagersalget finder du alt fra påskeæg og julechokolade over flødeboller til lakridschokolade og andre delikatesser.

Mere info på dette Facebook-event.

Hvad: Sv. Michelsen chokoladelagersalg
Hvor: Stamholmen 91, 2650 Hvidovre
Hvornår: Fredag den 4. januar 2018 kl. 14-16 (og hver første fredag i måneden)
Hvor meget: Gratis entré. 40-60% rabat på chokolade
Hvordan: Bus 500S lige til døren (kan bl.a. fanges fra Ørestad Metrostation)

Læs også: Guide: Her er de største Københavnske restaurantåbninger i 2018


Backstreet Boys

Boyband-banko på Vesterbro

Har du (også) været hemmeligt forelsket i samtlige medlemmer af Westlife, danset foran spejlet til Take Thats monsterhits og drømt om, at alle ‘N Sync-numre handlede om dig? Så har Vesterbros festlige forsamlingshus det perfekte arrangement til dig.

I Absalon er der boyband-banko lørdag aften, og det betyder, at alle tal på bankopladerne skiftes ud med sangtitler som ”Back for good” og ”I want it that way”.

Billetter koster 30 kr., og bankoplader købes i baren for 10 kr. pr. stk.

Efter bankospillet er der afterparty med DJ Søren Righetous og Jean Bobs, som selvfølgelig spiller de største boyband-hits og andre dansevenlige numre. Her kan man også feste med, selv om man ikke har deltaget i banko.

Læs mere på Facebook. 

Hvad: Boyband-banko
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, København V
Hvornår: Lørdag 5. januar kl. 20.30
Hvor meget: Billetter koster 30 kr.

Læs også: Populær pie-pusher åbner ny shop på Vesterbro


 

Bjarke Engels

BIG-film på Charlottenborg

For arkitekturinteresserede er der film i Kunsthal Charlottenborg. I forbindelse med udstillingen ”Big Art”, som stiller skarpt på Bjarke Ingels, vises filmen ”Big Time” i kunsthallens biograf.

Filmen følger den innovative danske arkitekt over seks år og giver et spændende indblik i et kreativt sind.

”Big time” vises fredag kl. 15 og 18 samt lørdag og søndag kl. 12 og 15. Du kan se den, når du har betalt entre til kunsthallen. Prisen er 90 kr.

Læs mere på Facebook. 

Hvad: Filmen ”Big art” om Bjarke Ingels
Hvor: Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, København K
Hvornår: 2.-13. januar
Hvor meget: Entre til museet koster 90 kr.

Læs også: Luksusbiograf åbner: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt


 

Foto: Pexels.com

Stort vintage-marked i Nordhavn

Lørdag og søndag kan du shoppe klassisk møbelkunst, keramik, industrielt design, landstil, fransk-nordisk vintage, vintagetøj og -tasker, retrolækkerier og mange andre unikke, flotte og finurlige ting i Dockens højloftede hal i Nordhavn.

Anledningen er det storstilede Vintage Deluxe Marked, hvor en lang række af kongerigets ypperste forhandlere tropper op med alverdens loppe- og antiksager.

Læs mere her. 

Hvad: Vintage Deluxe Nytårsmarked 2019
Hvor: Docken, Færgehavnsvej 35, Nordhavn
Hvornår: VIP-åbent fredag den 4. januar kl. 16-20 og alm. åbent lørdag den 5. januar kl. 10-17 og søndag den 6. januar kl. 10-15
Hvor meget: 120 kr. for VIP-billet i forsalg. 50 kr. i døren lørdag og søndag. Børn under 14 år kommer gratis ind.
Hvordan: Billetsalg og mere info

Læs også: Drop den dyre skiferie næste år: Skiløbere har netop testet CopenHill


Nimb

Overdådig skaldyrsbuffet på luksushotel

På Tivolis luksuriøse hotel står weekenden i skaldyrenes tegn, når Nimb Brasserie disker op med en overdådig buffet med alt det bedste fra havet.

Du kan bl.a. mæske dig i grillet jomfruhummer, kogte krabbekløer, pil-selv-rejer og østers i lange baner. Prisen er 1.395 kr. pr. person og inkluderer en halv flaske champagne.

Læs mere og bestil bord her. 

Hvad: Skaldyrsbuffet
Hvor: Nimb Brasserie, Bernstorffsgade 5, København V
Hvornår: Søndag 6. januar
Hvor meget: 1.395 kr. pr. person

Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram