Plejer at levere til Michelinrestauranterne: Nu kan du få fingre i grøntsager fra kendt gård

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Kiselgården PR Foto
Kiselgården PR Foto

Når man sidder på Københavns fine restauranter, præsenterer tjeneren tit retter. Og ofte hører man navnet Kiselgården.

Det er fordi, det økologiske og biodynamiske landbrug i Uggerløse midt på Sjælland er et af landets bedste til grøntsagsproduktion.

“Kiselgårdens grøntsager dyrkes på lerjord, hvilket normalt ikke er at foretrække til grøntsagsdyrkning, men vi mener, at det er med til at give grøntsagerne en helt igennem fantastisk smag,” fortæller Ask, som sammen med sin kone, Amy, driver gården med deres to drenge.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Kiselgården PR Foto

Brænder inde med godt
“Men på grund af Corona, har alle vores restaurant/kantine-kunder lukket, og grossisterne, vi har samarbejde med, sælger mindre.”

“Derfor `brænder` vi inde med alle specialvarerne, som de plejer at bruge. Det høster vi så stedet og sælger i vores gårdbutik, som har åbent alle ugens dage.

“Vi har også åbnet vores drivhuse op, som er fyldt med diverse krydderurter og specielle urter, som man også kan købe.”

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Kiselgården PR Foto

Leveret hjem
Man kan også få bragt Kiselgårdens produkter direkte hjem.

Det sker igennem AarstiderneSkagenfood og Nemlig.com 

Hos nemlig.com kan man under ‘gårdbutikker’ finde Kiselgårdens profil, hvor man pt. kan købe kartofler samt flower sprouts ( krøllet rosenkål)

De sender også hver uge grøntsager af sted til Skagenfood måltidskasser.

Og hos Aarstiderne har de deres egen`Kiselkasse` som hver uge fyldes op med urter og grøntsager fra deres marker.

Læs også: Alchemist fik 2 Michelinstjerner for et par uger siden: Nu kaster de sig over mad til hjemløse