Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Ugens tip: Her laver de en af hovedstadens bedste pizzaer

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Pxhere. Arkivfoto.
Foto: Pxhere. Arkivfoto.

Af og til bliver man overrasket. Forleden skete det i en københavnsk forstad.

Her på MigogKbh har vi sat os for at spise os gennem byen, og den københavnske madscene har ufatteligt meget at byde på, så vi må indse, at vi nok aldrig kommer til bunds og kan prale af at have besøgt samtlige spisesteder i hovedstaden.

Faktisk byder byen på så meget godt, at der næsten ikke er grund til at forlade brokvartererne, for her er rigeligt at underholde sultne maver med.

I særlige tilfælde sker det dog, at vi forvilder os ud i forstæderne, for vi ved, at der kan gemme sig hemmelige perler på de mest uventede lokationer.

Eksempelvis er vi blevet klar over, at man i Lyngby Storcenter kan få den vildeste pasta-oplevelse.

Ja, du læste rigtigt. I Lyngby Storcenter! Hvem havde troet det?

Nu er det minsandten sket igen. Vi er blevet blæst fuldkommen bagover af en ganske uventet madoplevelse langt fra centrum af København. Denne gang var det en kvalitetspizza, der stod for overraskelsen.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

Man skal kysse mange tudser…

Udbuddet af pizza i Københavnsområdet er enormt, og kvaliteten er mildest talt svingende.

Vi har mulighed for at sætte tænderne i alt fra Bæsts anmelderroste mesterværker til slatne bunde med Jaka Bov og bearnaise, der nok ville få de fleste napolitanere til at korse sig.

Men lige som det siges, at man skal kysse flere tudser, før man finder frøen, der bliver til en prins, må man spise sin andel af mærkværdige margheritaer og brændte bunde med sløj icebergsalat, før man pludselig støder på et pizzeria, der er værd at vende tilbage til.

Vi har efterhånden spist så mange pizzaer, at vi har fundet en del hotspots i byen, og udover Bæst kan vi bl.a. anbefale steder som Neighbourhood, Mother, MaMeMi, Forno a Legna og Gorm’s.

Og nu tilføjer vi endnu en favorit på listen. Det kræver dog en udflugt, hvis man vil prøve den.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns bedste pizza

Et pizza-paradis i Hvidovre

Mens man skal bevæge sig nordpå for at få den vilde pastaoplevelse i Lyngby Storcenter, er det mod vest, man skal sætte kursen for at finde det eminente pizza-paradis.

Nærmere bestemt adressen Gammel Køge Landevej 310.

Her ligger Il Capo Del Forno, som kan oversættes til stenovnsmesteren. En ganske passende beskrivelse.

Den lille restaurant har en stor, rustik stenovn og et dedikeret hold af pizzamestre, der hver dag skaber ægte italiensk magi.

Foto: PR. Hos Il Capo Del Forno kan du både spise inde og ude – eller selvfølgelig tage din pizza med hjem.

Her er hverken bearnaise, ananas eller Jaka Bov på menukortet, men derimod lækkerier som pecorino, trøffelolie, mortadella, pancetta og frisk mozzarella.

Det hele fås på bunde, der er præcis så papirtynde, som de bør være, og lukker man øjnene, er man bestemt ikke i Hvidovre men nok nærmere i det sydlige Italien.

Il Capo Del Fornos udvalg af hvide pizzaer – altså pizzaer med mascarpone i stedet for tomatsauce – er i særdeleshed turen til Vestegnen værd.

Prøv for eksempel den geniale Melanzana med aubergine, frisk mozzarella, friske cherrytomater og basilikum. Vores mundvand begynder at løbe bare ved tanken.

Priserne ligger på ca. 100 kr. for en pizza, og menukortet byder desuden på enkelte pastaretter og panini.

Forstæderne har endnu en gang bevist, at vi bør udvide vores gastronomiske horisont, og selv om du ikke er så heldig at bo i Hvidovre eller omegn, kan vi varmt anbefale dig svinge forbi alligevel.

Il Capo Del Forno ligger kun en halv times cykeltur fra Rådhuspladsen.

Del artikel

Andre læser også