MigogKbh: Serieiværksætter Mik Strøyberg er mandagshelt og torvehals-elsker

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

Mik Strøyberg, 37 år, grundlægger og CEO hos Good Monday med en lang række succesfulde start-ups på samvittigheden. Heriblandt den digitale magasinlæser Issuu og firmaet Lemonsqueeze, som hjalp danske firmaer ind på det amerikanske marked.

Efter syv år i New York vendte Mik sidste år hjem til København med sin kone Marie-Louise og børnene Ferdinand på 4 år og Skylar på 1.

I taler med mig fordi…

… jeg måske er den person i København, der råber højst om, at jeg elsker mandage. Det er som om, at danskere og især københavnere har lært at hade mandage. De lever i weekenden og frygter arbejdsugens start.

Den kultur oplevede jeg ikke I New York. Selv om mit mål på ingen måde er, at København skal være som New York, så vil jeg godt have lidt af den vibe med hjem. Altså lysten til at bruge byen og have et positivt outlook alle ugens dage.

Derfor har jeg startet Good Monday. Helt konkret er vi en one-stop-løsning for kontorer, som arrangerer alt fra kaffemaskinerengøring og morgenmadsbuffet til massør, frugtordning og fredagsbarer.

Men navnet dækker over målet: At det skal være fedt og nemt at gå på arbejde. Også om mandagen.

Læs også: Christina Barré om byens bedste curry og en stædig blotter

 

Vis dette opslag på Instagram

 

🇩🇰

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Det København kan, som New York ikke kan er…

… at byen er lille bitte på den bedst tænkelige måde. Du kan cykle fra den ene ende til den anden, og der er ikke nogle ”dark spots”. Alle hjørne og gader kan noget særligt med sine egne små butikker og steder.

Derudover har vi en ekstrem frihed i København, fordi vi er en by fuld af fornuftige mennesker, der kan tænke selv. Vi må drikke i parkerne, hoppe i havnen og holde Distortion-fester midt i gaderne. Det ville være utænkeligt i USA, hvor alt og alle skal pakkes ind i vat og regler. Oftest for at undgå, at folk lægger sag an, hvis der sker dem noget.

Når jeg cykler gennem byen føler jeg mig som ”goddag-manden”, fordi man ikke cykler nogen steder uden at møde folk, man kender. Det kan man sgu ikke i New York. Lige dér er København den perfekte landsbystorby.

Mig og København har det lige nu…

… ikke lige så godt, som vi har det om sommeren. Vintervejret er bare desværre 50 Shades of Stryhns på den der grå måde. Så hellere at det er iskoldt men med blå himmel.

Heldigvis er København en by, hvor man ikke kan tillade sig at være sur særlig lang tid ad gangen. Slet ikke, når man hele tiden støder ind i folk, man godt kan lide, og når man arbejder med at gøre mennesker glade.

Læs også: DJ og kunstfotograf ‘Flip’ guider os til sit København

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo…

… lige der, hvor jeg bor nu – ved Torvehallerne. Nok fordi mit convenience-niveau er ret højt. Jeg har direkte adgang til fantastisk mad og fantastiske råvarer, og transporten er nem med Nørreport lige om hjørnet.

Men skal jeg drømme mig helt væk for en stund, må det blive et af de gamle kanonbådsskure på Holmen. Med noget græs til ungerne og muligheden for at hoppe i vandet.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Knock, knock. Who’s there? Kanga. Kanga who? Actually, it’s kangaroo! #dadlevelexpert

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Sidst jeg var ude at spise var jeg på… 

… Barr på Christianshavn. Det var en helt igennem fed oplevelse. Stemningen var god og servicen exceptionel selv på en lidt småkedelig tirsdag. Min kone og jeg blev helt berusede af det samlede indtryk. Og ja, nok også lidt småfulde på et mere bogstaveligt plan.

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve…

… Vesterbro Chinese Food, der lige er åbnet. Jeg vil gerne opleve københavnerudgaven af Mission Chinese Food. Jeg kender det som et solidt spisested med en fed energi i New York, selvom den oprindelige restaurant ligger i San Francisco.

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå…

… i et raskt tempo. Forstået på den måde, at jeg vil hellere løbe en tur end at gå. Jeg elsker at løbe gennem byens parker fra Ørstedsparken gennem Botanisk Have til Østre Anlæg videre ud omkring Kastellet og hjem igen gennem Kongens Have. Den her by rummer så meget grøn skønhed, at det SLET ikke er til at forstå.

En gang imellem, når vi har tid, løber jeg også med mine kollegaer fra Good Monday. Vi tager turen fra kontoret i Skelbækgade til Amager Fælled. Det tager kun 6 minutter at løbe derover, og pludselig er Kødbyen skiftet ud med tæt skov og vild natur. En vild og vidunderlig kontrast

Læs også: Smukke billeder: Sådan skal Amagers store naturpark forvandles

Min mærkeligste oplevelse i København var…

… ikke en mærkelig oplevelse men nærmere en ”juhu-oplevelse”. Jeg sad ude ved Baby Baby Bar på Refshaleøen i sommer. Der var høj sol og glade mennesker på baren, i vandet og på vej ned ad stedets lille vandrutsjebane. Jeg fik det der sug i maven af ren kærlighed og tænkte for mig selv ’gid at alle dem, jeg kender og elsker, var lige her lige nu.’

 

Vis dette opslag på Instagram

 

❤️

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Hvis jeg fik en god ven fra New York på besøg i København, ville jeg vise dem…

.. Hven. Sejllturen til den lille ø i Øresund er som at sejle til et helt andet land fyldt med historie, smuk natur og et ekko af Tycho Brahe. Så skal vi stå og nyde udsigten til Kronborg, inden vi sejler tilbage og cykler gennem Dyrehaven. Her vil min ven ryge på røven over at se dyrene løbe frit omkring uden indhegning.

Som du nok kan regne ud, foregår alt det her på en solskinsdag, og vi slutter af med at drikke øl på Dronning Louises Bro. Stemningen på den bro er un-fucking-forgettable. Som jeg nævnte tidligere må man ikke drikke på gaden i New York. Her er det en genre, vi har perfektioneret med masser af musik og venner. Det vil vedkommende synes er det vildeste.

Til sidst går vi gennem Assistens Kirkegård. Mest fordi alle de danskere, folk kender og har læst om ude i den store verden, ligger begravet her. En fin krølle på den perfekte dag.

Læs også: Kendt rapper åbner reggae-restaurant på Nørrebro

Bæredygtig sommer-shopping: Populært designmarked popper op på Reffen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.
Foto: PR. Designmarkedet Flid gæster Reffen flere gange i løbet af sommeren.

De fleste besøger Reffen for at købe noget godt til ganen, nyde den gode stemning og slikke solskin.

Men syv søndage sommeren over vil der være endnu en god grund til at kigge forbi det velduftende streetfood-marked på Refshaleøen.

Designmarkedet Flid har nemlig indgået et samarbejde med Reffen, og det betyder, at du kan gå på opdagelse hos en række upcoming designere og kunsthændværkere, når din sultne mave er blevet forkælet med tacos, sushi, burgere eller andre lækkerier.

Første gang, Flid besøger Reffen, er søndag  23. juni.

Her vil du kunne købe design og kunst til hjemmet samt pyntesager til dig selv, og når du er færdig med at shoppe, kan du blive hængende på Reffen, hvor der i anledning af Sankt Hans vil være bål og musik om aftenen.

Læs også: Topper hitlister globalt: Verdensstjerne laver Pop Up butik i København

Foto: PR

Bæredygtighed i fokus

Flids markeder har siden 2014 poppet op rundt omkring i København, og hver gang er der fokus på dansk og skandinavisk design samt bæredygtighed.

Ifølge Frederik Schlütter, som er eventchef på Reffen, er designmarkedet og madmarkedet et særdeles godt match, idet Reffen til daglig huser kreative værksteder og ligeledes går op i bæredygtighed:

“Flids kerneværdier går hånd i hånd med Reffens visioner omkring bæredygtighed, grønne alternativer og lokalt producerede varer, og vi ser Flid som et perfekt supplement til Reffens kreative værksteder,” udtaler Frederik Schlütter.

Flids marked vil være at finde på Reffen i tidsrummet 11-18 på følgende datoer:

  • Søndag 23. juni
  • Søndag 30. juni
  • Søndag 7. juli
  • Søndag 14. juli
  • Søndag 21. juli
  • Søndag 11. august
  • Søndag 1. september

Hvad: Flid x Reffen
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A, København K
Hvornår: Syv søndage fra juni til september

Læs også: Mød det nye madmekka: Her er alle 19 stader i Boltens Food Court

40 km fra København: Nu kan du købe dit helt eget ægte slot

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Hvis er du er træt af trafikken i Indre by, de mange turister eller bare masser af støj, så er det nu, du bør slå til.

En perle er landet på det danske boligmarked i Nordsjælland ca. 40 km fra København.

Selv om man er vant til de helt store prisskilte i Nordsjælland og tilsvarende flotte salgsbeskrivelser fyldt med gloser som ”havudsigt”, ”sildebensparket” og ”stuer en suite”, er det alligevel ikke hverdagskost, at der står ”slot” ud for boligtypen. 

Men det er nu tilfældet; Danmarks p.t. sjettedyreste hus, der netop er kommet til salg, er nemlig i den royale kategori.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

43.000 kvadratmeter stor grund

Gurrehus Slot er således adressens tilnavn, og vil man rykke ind på den over 43.000 kvadratmeter store grund, koster det 52 millioner kroner.

Slottet er til salg hos liebhavermæglerkæden Ivan Eltoft Nielsen, der i salgsannoncen beskriver adressen som ”en meget unik og sjælden mulighed for at erhverve et historisk jagtslot så tæt på København”.

Gurrehus Slot ligger i den nordsjællandske by Kvistgård ud til Gurre Sø og med Helsingør som den nærmeste større by.

Ifølge Boliga.dks oplysninger rummer bygningen 2.590 boligkvadratmeter fordelt over 30 værelser, og dertil kommer godt 1.000 kvadratmeter kælder.

Ejendommen er bygget i 1883, og siden da har slottet både været i Forsvarets og private ejeres varetægt.

Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen
Foto: Mægler Ivan Eltoft Nielsen

Prins Georg fra Grækenland har boet der

Det mest iøjnefaldende navn på listen over tidligere residerende må dog nok være Prins Georg af Grækenland, der ejede de eksklusive kvadratmeter frem til slutningen af 50’erne.

Ifølge salgsopstillingen fra Ivan Eltoft Nielsen foretog prinsen flere ændringer på slottet, der i dag fremstår renoveret, men dog med de fleste gamle, herskabelige detaljer bevaret.

Villamarkedet – særligt i Nordsjælland – ser jævnligt udbudspriser i samme leje som det, Gurrehus Slot er udbudt til salg for, ligesom der fra tid til anden også kommer boliger til salg med prisskilte en del over de 50 millioner kroner.

For øjeblikket er det således en strandvejsvilla i kystbyen Vedbæk lige nord for København, der til en pris på 75 millioner kroner, kan kalde sig landets dyreste villa udbudt til salg.

Du kan se flere billeder og salgsopstilling hos mægler Ivan Elftoft Nielsen her

Østerbro-yndling: Kendt pastahus skifter kurs og går all-in på pizza

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går  all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou
Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

David Fischer har i mange år været en af byens ypperste pasta-præster.

På hans ombyggede værtshus på Østerbros Victor Borges Plads har stamkunder flokkedes til for at sætte tænderne i den perfekt kogte hjemmelavede pasta.

En evne han blandt andet lærte på La Pergola, Roms eneste tre-stjernede Michelinrestaurant, hvor han var et par år.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Fra pasta til pizza

Hold lige vejret, for David har tænkt sig at skifte kulinarisk kurs.

“Nogle gange skal der ske noget nyt,” fortæller han, mens han skraber en af de to nye store ovne rene, som er flyttet ind Hos Fischer.

“Jeg har altid elsket den romerske pizza. Den med millimeter tynd og sprød bund – og nærmest ingen dejkant.  Og jeg har altid gerne ville give den et ordentligt forsøg. Så det gør vi nu”

“Da jeg boede i Rom spiste jeg pizza flere gange om ugen – nogle gange to på en dag.”

Læs også: Gemt i en kælder: Tidligere Michelin-kokke laver geniale pastaretter ’to go’

Hos Fischer går all in på pizza Foto Rasmus Kramer Schou

100,- for en pizza

Fischer har trænet grundigt de seneste mange uger og fundet frem til 4-6 versioner, der altid vil være på kortet, og de står i 100,-

Der vil være varianter med råvarer som bl.a. pistacie, mandler, gedeost, spinat, trøffelolie og frisk mozzarella.

Han har også investeret i to nye Castelli Forni pizzaovne med en kapacitet til 16 pizzaer hvert 3. minut. Pizzaerne kan nydes i restauranten, men der vil om kort tid også være take-away.

Læs også: Nørrebro har fået 100 procent vegansk pizzeria

David Fischer PR Foto

Baglokalet fået en opgradering

Pizzaerne kan også nydes ude på en af byens hyggeligste pladser, hvor Fischers har en stor udeservering.

Og i baglokalet vil der fortsat være fast pop-up med Rasmus Grønbech, som MigOgKbh skrev om for et par uger siden.

Det kan du læse meget mere om lige herunder.

Læs også: Scoop på Østerbro: Stjernekokken Rasmus Grønbech laver pop-up restaurant

Hvad: Fra pasta til pizza
Hvor: Hos Fischer, Victor Borges Pl. 12
Hvornår: Fra 15. juni
Hvor meget: 100,- for en pizza

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram