MigogKbh: Serieiværksætter Mik Strøyberg er mandagshelt og torvehals-elsker

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

Mik Strøyberg, 37 år, grundlægger og CEO hos Good Monday med en lang række succesfulde start-ups på samvittigheden. Heriblandt den digitale magasinlæser Issuu og firmaet Lemonsqueeze, som hjalp danske firmaer ind på det amerikanske marked.

Efter syv år i New York vendte Mik sidste år hjem til København med sin kone Marie-Louise og børnene Ferdinand på 4 år og Skylar på 1.

I taler med mig fordi…

… jeg måske er den person i København, der råber højst om, at jeg elsker mandage. Det er som om, at danskere og især københavnere har lært at hade mandage. De lever i weekenden og frygter arbejdsugens start.

Den kultur oplevede jeg ikke I New York. Selv om mit mål på ingen måde er, at København skal være som New York, så vil jeg godt have lidt af den vibe med hjem. Altså lysten til at bruge byen og have et positivt outlook alle ugens dage.

Derfor har jeg startet Good Monday. Helt konkret er vi en one-stop-løsning for kontorer, som arrangerer alt fra kaffemaskinerengøring og morgenmadsbuffet til massør, frugtordning og fredagsbarer.

Men navnet dækker over målet: At det skal være fedt og nemt at gå på arbejde. Også om mandagen.

Læs også: Christina Barré om byens bedste curry og en stædig blotter

 

Vis dette opslag på Instagram

 

🇩🇰

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Det København kan, som New York ikke kan er…

… at byen er lille bitte på den bedst tænkelige måde. Du kan cykle fra den ene ende til den anden, og der er ikke nogle ”dark spots”. Alle hjørne og gader kan noget særligt med sine egne små butikker og steder.

Derudover har vi en ekstrem frihed i København, fordi vi er en by fuld af fornuftige mennesker, der kan tænke selv. Vi må drikke i parkerne, hoppe i havnen og holde Distortion-fester midt i gaderne. Det ville være utænkeligt i USA, hvor alt og alle skal pakkes ind i vat og regler. Oftest for at undgå, at folk lægger sag an, hvis der sker dem noget.

Når jeg cykler gennem byen føler jeg mig som ”goddag-manden”, fordi man ikke cykler nogen steder uden at møde folk, man kender. Det kan man sgu ikke i New York. Lige dér er København den perfekte landsbystorby.

Mig og København har det lige nu…

… ikke lige så godt, som vi har det om sommeren. Vintervejret er bare desværre 50 Shades of Stryhns på den der grå måde. Så hellere at det er iskoldt men med blå himmel.

Heldigvis er København en by, hvor man ikke kan tillade sig at være sur særlig lang tid ad gangen. Slet ikke, når man hele tiden støder ind i folk, man godt kan lide, og når man arbejder med at gøre mennesker glade.

Læs også: DJ og kunstfotograf ‘Flip’ guider os til sit København

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo…

… lige der, hvor jeg bor nu – ved Torvehallerne. Nok fordi mit convenience-niveau er ret højt. Jeg har direkte adgang til fantastisk mad og fantastiske råvarer, og transporten er nem med Nørreport lige om hjørnet.

Men skal jeg drømme mig helt væk for en stund, må det blive et af de gamle kanonbådsskure på Holmen. Med noget græs til ungerne og muligheden for at hoppe i vandet.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Knock, knock. Who’s there? Kanga. Kanga who? Actually, it’s kangaroo! #dadlevelexpert

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Sidst jeg var ude at spise var jeg på… 

… Barr på Christianshavn. Det var en helt igennem fed oplevelse. Stemningen var god og servicen exceptionel selv på en lidt småkedelig tirsdag. Min kone og jeg blev helt berusede af det samlede indtryk. Og ja, nok også lidt småfulde på et mere bogstaveligt plan.

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve…

… Vesterbro Chinese Food, der lige er åbnet. Jeg vil gerne opleve københavnerudgaven af Mission Chinese Food. Jeg kender det som et solidt spisested med en fed energi i New York, selvom den oprindelige restaurant ligger i San Francisco.

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå…

… i et raskt tempo. Forstået på den måde, at jeg vil hellere løbe en tur end at gå. Jeg elsker at løbe gennem byens parker fra Ørstedsparken gennem Botanisk Have til Østre Anlæg videre ud omkring Kastellet og hjem igen gennem Kongens Have. Den her by rummer så meget grøn skønhed, at det SLET ikke er til at forstå.

En gang imellem, når vi har tid, løber jeg også med mine kollegaer fra Good Monday. Vi tager turen fra kontoret i Skelbækgade til Amager Fælled. Det tager kun 6 minutter at løbe derover, og pludselig er Kødbyen skiftet ud med tæt skov og vild natur. En vild og vidunderlig kontrast

Læs også: Smukke billeder: Sådan skal Amagers store naturpark forvandles

Min mærkeligste oplevelse i København var…

… ikke en mærkelig oplevelse men nærmere en ”juhu-oplevelse”. Jeg sad ude ved Baby Baby Bar på Refshaleøen i sommer. Der var høj sol og glade mennesker på baren, i vandet og på vej ned ad stedets lille vandrutsjebane. Jeg fik det der sug i maven af ren kærlighed og tænkte for mig selv ’gid at alle dem, jeg kender og elsker, var lige her lige nu.’

 

Vis dette opslag på Instagram

 

❤️

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Hvis jeg fik en god ven fra New York på besøg i København, ville jeg vise dem…

.. Hven. Sejllturen til den lille ø i Øresund er som at sejle til et helt andet land fyldt med historie, smuk natur og et ekko af Tycho Brahe. Så skal vi stå og nyde udsigten til Kronborg, inden vi sejler tilbage og cykler gennem Dyrehaven. Her vil min ven ryge på røven over at se dyrene løbe frit omkring uden indhegning.

Som du nok kan regne ud, foregår alt det her på en solskinsdag, og vi slutter af med at drikke øl på Dronning Louises Bro. Stemningen på den bro er un-fucking-forgettable. Som jeg nævnte tidligere må man ikke drikke på gaden i New York. Her er det en genre, vi har perfektioneret med masser af musik og venner. Det vil vedkommende synes er det vildeste.

Til sidst går vi gennem Assistens Kirkegård. Mest fordi alle de danskere, folk kender og har læst om ude i den store verden, ligger begravet her. En fin krølle på den perfekte dag.

Læs også: Kendt rapper åbner reggae-restaurant på Nørrebro

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Trist melding: Michelin-restauranterne Kadeau begærer konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var i februar, at Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm hentede Michelin-stjerner på scenen i Norge.

Kadeau i København fik igen to stjerner, mens den på Bornholm hentede en.

Men nu er glæden drastisk vendt til det værst tænkelige.

Corona-krisen kræver nemlig sit første store offer på den københavnske restaurant-scene.

Koncernen bag Kadeau-restauranterne har nemlig begæret konkurs. Det skriver Finans tirsdag morgen.

“Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,” siger direktør Magnus Klein Kofoed til Finans.

Likviditet var i bund

Han begrunder det blandt andet med, at vinteren var hård ved restauranternes omsætning, så man var helt i bund på likviditeten.

Ifølge Finans har Kadeau-koncernen kæmpet med millionunderskud de seneste år, og de har bl.a. Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, med i ejerkredsen.

Men lige nu er det ikke meget værd, da Corona-krisen er for uoverskuelig.