Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

MigogKbh: Serieiværksætter Mik Strøyberg er mandagshelt og torvehals-elsker

Af Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

Mik Strøyberg, 37 år, grundlægger og CEO hos Good Monday med en lang række succesfulde start-ups på samvittigheden. Heriblandt den digitale magasinlæser Issuu og firmaet Lemonsqueeze, som hjalp danske firmaer ind på det amerikanske marked.

Efter syv år i New York vendte Mik sidste år hjem til København med sin kone Marie-Louise og børnene Ferdinand på 4 år og Skylar på 1.

I taler med mig fordi…

… jeg måske er den person i København, der råber højst om, at jeg elsker mandage. Det er som om, at danskere og især københavnere har lært at hade mandage. De lever i weekenden og frygter arbejdsugens start.

Den kultur oplevede jeg ikke I New York. Selv om mit mål på ingen måde er, at København skal være som New York, så vil jeg godt have lidt af den vibe med hjem. Altså lysten til at bruge byen og have et positivt outlook alle ugens dage.

Derfor har jeg startet Good Monday. Helt konkret er vi en one-stop-løsning for kontorer, som arrangerer alt fra kaffemaskinerengøring og morgenmadsbuffet til massør, frugtordning og fredagsbarer.

Men navnet dækker over målet: At det skal være fedt og nemt at gå på arbejde. Også om mandagen.

Læs også: Christina Barré om byens bedste curry og en stædig blotter

 

Vis dette opslag på Instagram

 

🇩🇰

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Det København kan, som New York ikke kan er…

… at byen er lille bitte på den bedst tænkelige måde. Du kan cykle fra den ene ende til den anden, og der er ikke nogle ”dark spots”. Alle hjørne og gader kan noget særligt med sine egne små butikker og steder.

Derudover har vi en ekstrem frihed i København, fordi vi er en by fuld af fornuftige mennesker, der kan tænke selv. Vi må drikke i parkerne, hoppe i havnen og holde Distortion-fester midt i gaderne. Det ville være utænkeligt i USA, hvor alt og alle skal pakkes ind i vat og regler. Oftest for at undgå, at folk lægger sag an, hvis der sker dem noget.

Når jeg cykler gennem byen føler jeg mig som ”goddag-manden”, fordi man ikke cykler nogen steder uden at møde folk, man kender. Det kan man sgu ikke i New York. Lige dér er København den perfekte landsbystorby.

Mig og København har det lige nu…

… ikke lige så godt, som vi har det om sommeren. Vintervejret er bare desværre 50 Shades of Stryhns på den der grå måde. Så hellere at det er iskoldt men med blå himmel.

Heldigvis er København en by, hvor man ikke kan tillade sig at være sur særlig lang tid ad gangen. Slet ikke, når man hele tiden støder ind i folk, man godt kan lide, og når man arbejder med at gøre mennesker glade.

Læs også: DJ og kunstfotograf ‘Flip’ guider os til sit København

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo…

… lige der, hvor jeg bor nu – ved Torvehallerne. Nok fordi mit convenience-niveau er ret højt. Jeg har direkte adgang til fantastisk mad og fantastiske råvarer, og transporten er nem med Nørreport lige om hjørnet.

Men skal jeg drømme mig helt væk for en stund, må det blive et af de gamle kanonbådsskure på Holmen. Med noget græs til ungerne og muligheden for at hoppe i vandet.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Knock, knock. Who’s there? Kanga. Kanga who? Actually, it’s kangaroo! #dadlevelexpert

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Sidst jeg var ude at spise var jeg på… 

… Barr på Christianshavn. Det var en helt igennem fed oplevelse. Stemningen var god og servicen exceptionel selv på en lidt småkedelig tirsdag. Min kone og jeg blev helt berusede af det samlede indtryk. Og ja, nok også lidt småfulde på et mere bogstaveligt plan.

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve…

… Vesterbro Chinese Food, der lige er åbnet. Jeg vil gerne opleve københavnerudgaven af Mission Chinese Food. Jeg kender det som et solidt spisested med en fed energi i New York, selvom den oprindelige restaurant ligger i San Francisco.

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå…

… i et raskt tempo. Forstået på den måde, at jeg vil hellere løbe en tur end at gå. Jeg elsker at løbe gennem byens parker fra Ørstedsparken gennem Botanisk Have til Østre Anlæg videre ud omkring Kastellet og hjem igen gennem Kongens Have. Den her by rummer så meget grøn skønhed, at det SLET ikke er til at forstå.

En gang imellem, når vi har tid, løber jeg også med mine kollegaer fra Good Monday. Vi tager turen fra kontoret i Skelbækgade til Amager Fælled. Det tager kun 6 minutter at løbe derover, og pludselig er Kødbyen skiftet ud med tæt skov og vild natur. En vild og vidunderlig kontrast

Læs også: Smukke billeder: Sådan skal Amagers store naturpark forvandles

Min mærkeligste oplevelse i København var…

… ikke en mærkelig oplevelse men nærmere en ”juhu-oplevelse”. Jeg sad ude ved Baby Baby Bar på Refshaleøen i sommer. Der var høj sol og glade mennesker på baren, i vandet og på vej ned ad stedets lille vandrutsjebane. Jeg fik det der sug i maven af ren kærlighed og tænkte for mig selv ’gid at alle dem, jeg kender og elsker, var lige her lige nu.’

 

Vis dette opslag på Instagram

 

❤️

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Hvis jeg fik en god ven fra New York på besøg i København, ville jeg vise dem…

.. Hven. Sejllturen til den lille ø i Øresund er som at sejle til et helt andet land fyldt med historie, smuk natur og et ekko af Tycho Brahe. Så skal vi stå og nyde udsigten til Kronborg, inden vi sejler tilbage og cykler gennem Dyrehaven. Her vil min ven ryge på røven over at se dyrene løbe frit omkring uden indhegning.

Som du nok kan regne ud, foregår alt det her på en solskinsdag, og vi slutter af med at drikke øl på Dronning Louises Bro. Stemningen på den bro er un-fucking-forgettable. Som jeg nævnte tidligere må man ikke drikke på gaden i New York. Her er det en genre, vi har perfektioneret med masser af musik og venner. Det vil vedkommende synes er det vildeste.

Til sidst går vi gennem Assistens Kirkegård. Mest fordi alle de danskere, folk kender og har læst om ude i den store verden, ligger begravet her. En fin krølle på den perfekte dag.

Læs også: Kendt rapper åbner reggae-restaurant på Nørrebro

Del artikel

Andre læser også