MigogKbh: Serieiværksætter Mik Strøyberg er mandagshelt og torvehals-elsker

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Kaspar Mørk Arianto

Mik Strøyberg, 37 år, grundlægger og CEO hos Good Monday med en lang række succesfulde start-ups på samvittigheden. Heriblandt den digitale magasinlæser Issuu og firmaet Lemonsqueeze, som hjalp danske firmaer ind på det amerikanske marked.

Efter syv år i New York vendte Mik sidste år hjem til København med sin kone Marie-Louise og børnene Ferdinand på 4 år og Skylar på 1.

I taler med mig fordi…

… jeg måske er den person i København, der råber højst om, at jeg elsker mandage. Det er som om, at danskere og især københavnere har lært at hade mandage. De lever i weekenden og frygter arbejdsugens start.

Den kultur oplevede jeg ikke I New York. Selv om mit mål på ingen måde er, at København skal være som New York, så vil jeg godt have lidt af den vibe med hjem. Altså lysten til at bruge byen og have et positivt outlook alle ugens dage.

Derfor har jeg startet Good Monday. Helt konkret er vi en one-stop-løsning for kontorer, som arrangerer alt fra kaffemaskinerengøring og morgenmadsbuffet til massør, frugtordning og fredagsbarer.

Men navnet dækker over målet: At det skal være fedt og nemt at gå på arbejde. Også om mandagen.

Læs også: Christina Barré om byens bedste curry og en stædig blotter

 

Vis dette opslag på Instagram

 

🇩🇰

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Det København kan, som New York ikke kan er…

… at byen er lille bitte på den bedst tænkelige måde. Du kan cykle fra den ene ende til den anden, og der er ikke nogle ”dark spots”. Alle hjørne og gader kan noget særligt med sine egne små butikker og steder.

Derudover har vi en ekstrem frihed i København, fordi vi er en by fuld af fornuftige mennesker, der kan tænke selv. Vi må drikke i parkerne, hoppe i havnen og holde Distortion-fester midt i gaderne. Det ville være utænkeligt i USA, hvor alt og alle skal pakkes ind i vat og regler. Oftest for at undgå, at folk lægger sag an, hvis der sker dem noget.

Når jeg cykler gennem byen føler jeg mig som ”goddag-manden”, fordi man ikke cykler nogen steder uden at møde folk, man kender. Det kan man sgu ikke i New York. Lige dér er København den perfekte landsbystorby.

Mig og København har det lige nu…

… ikke lige så godt, som vi har det om sommeren. Vintervejret er bare desværre 50 Shades of Stryhns på den der grå måde. Så hellere at det er iskoldt men med blå himmel.

Heldigvis er København en by, hvor man ikke kan tillade sig at være sur særlig lang tid ad gangen. Slet ikke, når man hele tiden støder ind i folk, man godt kan lide, og når man arbejder med at gøre mennesker glade.

Læs også: DJ og kunstfotograf ‘Flip’ guider os til sit København

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo…

… lige der, hvor jeg bor nu – ved Torvehallerne. Nok fordi mit convenience-niveau er ret højt. Jeg har direkte adgang til fantastisk mad og fantastiske råvarer, og transporten er nem med Nørreport lige om hjørnet.

Men skal jeg drømme mig helt væk for en stund, må det blive et af de gamle kanonbådsskure på Holmen. Med noget græs til ungerne og muligheden for at hoppe i vandet.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Knock, knock. Who’s there? Kanga. Kanga who? Actually, it’s kangaroo! #dadlevelexpert

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Sidst jeg var ude at spise var jeg på… 

… Barr på Christianshavn. Det var en helt igennem fed oplevelse. Stemningen var god og servicen exceptionel selv på en lidt småkedelig tirsdag. Min kone og jeg blev helt berusede af det samlede indtryk. Og ja, nok også lidt småfulde på et mere bogstaveligt plan.

Næste gang jeg skal ud at spise, vil jeg prøve…

… Vesterbro Chinese Food, der lige er åbnet. Jeg vil gerne opleve københavnerudgaven af Mission Chinese Food. Jeg kender det som et solidt spisested med en fed energi i New York, selvom den oprindelige restaurant ligger i San Francisco.

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå…

… i et raskt tempo. Forstået på den måde, at jeg vil hellere løbe en tur end at gå. Jeg elsker at løbe gennem byens parker fra Ørstedsparken gennem Botanisk Have til Østre Anlæg videre ud omkring Kastellet og hjem igen gennem Kongens Have. Den her by rummer så meget grøn skønhed, at det SLET ikke er til at forstå.

En gang imellem, når vi har tid, løber jeg også med mine kollegaer fra Good Monday. Vi tager turen fra kontoret i Skelbækgade til Amager Fælled. Det tager kun 6 minutter at løbe derover, og pludselig er Kødbyen skiftet ud med tæt skov og vild natur. En vild og vidunderlig kontrast

Læs også: Smukke billeder: Sådan skal Amagers store naturpark forvandles

Min mærkeligste oplevelse i København var…

… ikke en mærkelig oplevelse men nærmere en ”juhu-oplevelse”. Jeg sad ude ved Baby Baby Bar på Refshaleøen i sommer. Der var høj sol og glade mennesker på baren, i vandet og på vej ned ad stedets lille vandrutsjebane. Jeg fik det der sug i maven af ren kærlighed og tænkte for mig selv ’gid at alle dem, jeg kender og elsker, var lige her lige nu.’

 

Vis dette opslag på Instagram

 

❤️

Et opslag delt af Mik Stroyberg (@mikstroyberg) den

Hvis jeg fik en god ven fra New York på besøg i København, ville jeg vise dem…

.. Hven. Sejllturen til den lille ø i Øresund er som at sejle til et helt andet land fyldt med historie, smuk natur og et ekko af Tycho Brahe. Så skal vi stå og nyde udsigten til Kronborg, inden vi sejler tilbage og cykler gennem Dyrehaven. Her vil min ven ryge på røven over at se dyrene løbe frit omkring uden indhegning.

Som du nok kan regne ud, foregår alt det her på en solskinsdag, og vi slutter af med at drikke øl på Dronning Louises Bro. Stemningen på den bro er un-fucking-forgettable. Som jeg nævnte tidligere må man ikke drikke på gaden i New York. Her er det en genre, vi har perfektioneret med masser af musik og venner. Det vil vedkommende synes er det vildeste.

Til sidst går vi gennem Assistens Kirkegård. Mest fordi alle de danskere, folk kender og har læst om ude i den store verden, ligger begravet her. En fin krølle på den perfekte dag.

Læs også: Kendt rapper åbner reggae-restaurant på Nørrebro

Gratis entré: Tag til kæmpe bogmarked på Vesterbro i weekenden

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Venner kan ikke købes for penge, var der engang en klog mand, der sagde.

Til gengæld sagde den endnu klogere Ernest Hemingway: ”Der findes ingen ven så loyal som en bog.”

Derfor kan vi godt tillade os at sige, at du den 30. marts har mulighed for at møde og købe en masse nye venner til Vesterbro Bogfest i kulturhuset Absalon.

Forlag, butikker og private sælger ud

Vesterbro Bogfest er fortællefest og bogmarked i ét.

Denne dag vil huset summe af gode historier. I salen kan du købe og sælge bøger.

En lang række forlag og bogbutikker har taget alle deres bedste titler med.

Det vil også være muligt for private at købe en stand og sælge ud af bogsamlingen.

Læs også: CPH:DOX bliver kæmpe stort i år

Oplæsning fra scenen

På scenen, som du finder ved sofaerne oppe på balkonen, vil der være oplæsning, præsentation af værker m.m.

Du kan med fordel købe lidt mad og drikke i baren, som du kan snacke løs med, mens ordene flyder frit i det gamle kirkerum, der nu er blivet spiffet op med masser af farver, nips og kulturliv.

Sceneprogrammet lyder som følger:

  • 11.30: Silja E. K. Henderson (forlaget Gladiator) læser op fra egne tekster alene – og i kor med Julie Top-Nørgaard (forlaget Fredag).
  • 12.00: Katrin Ottarsdóttir (forlaget Torgaard) læser op fra bl.a. sin seneste bog, 43 bagateller.
  • 12.30: Line Fjordside (forlaget Damgaard) læser op fra Det jeg mister.
    13:00: Jan Frejlev (Sleeping Beauty) læser op fra Det var mig der slog Tom Jones ihjel.
  • 13.30: Tina Myung Povlsen (BYENS) læser op fra Hun er jo bare 4 og fortæller om bogen.

Læs også: Cool forvandling: Forladt cykelkælder skal være kunsthal

Hvad: Vesterbro Bogfest 2019
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Lørdag den 30. marts 2019 kl. 10-15
Hvor meget: Gratis entré
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link

Skifter udtryk om aftenen: Nyt Nørrebro spisested byder på to-i-en koncept

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Café Tilda på Stefansgade PR Foto
Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Verden er i dén grad blevet global.

Københavns nok mest globale bydel er nok Nørrebro – og her er selvfølgelig åbnet et helt perfekt sted til den globaliserede tidsalder.

Det er nemlig det schweiziske/sicilianske og tyske par Lisa and Francesco, der har åbnet café Tilda på Stefansgade 47.

De har tidligere stået for et hotel i de schweiziske alper, men er altså nu flyttet til København for at lave autentisk hjemmelavet mad og stemning.

Læs også: Amerikansk medie: Her er Københavns gastro bucket-list

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Familier er velkomne

“Vores største ønske er, at alle – især familier – der kommer ind af døren med det samme føler sig fuldkommen hjemme i den afslappede atmosfære på Tilda,” forklarer Lisa.

“Vi har fokus på lokale og sæsonprægede råvarer fra økologiske leverandører. Og retterne er lavet efter gamle familieopskrifter,” forklarer Francesco.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Café Tilda på Stefansgade PR Foto

Café Tilda om dagen, Ham’der om aftenen

Faktisk er der dobbelt op på mad i lokalerne på Stefansgade 47.

For Tilda har indgået en joint-venture med deres gode ven Mads.

De synes nemlig det var synd, lokalerne stod tomme om aftenen. Så Mads, som tidligere har været kok på Geist og Il Buco, skifter navnet om aftenen og vupti – så er restauranten Ham’der klar.

Han laver frisk og omhyggelig mad onsdag til søndag aften med en menu der skifter hver uge – og det er både til siddende gæster eller take away.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 10 bedste pizza

Ham’der på Stefansgade PR Foto

Hvad: Café Tilda og Ham’der
Hvor: Stefansgade 47
Hvordan: Læs mere om Tilda her og Ham’der her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Klar til ny sæson: Reffen åbner fredag med 9 nyheder og 1000 gratis øl

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Reffen foto Rasmus G. Sejersen
Reffen foto Rasmus G. Sejersen

Reffen havde premiere sidste år og fløj direkte ind i de københavnske gastrohjerter.

Men Reffen er meget mere end ‘bare’ mad. Udover de mange gastronomiske tilbud, er Reffen nemlig også en affyringsrampe for kreative iværksættere.

Når Reffen slår dørene op for den nye sæson fredag 29. marts er der masser af nyt på programmet.

Læs også: Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

De åbner med 2 nye kreative værksteder, 2 nye madkoncepter med butik, 4 splinternye madboder og 1 ny food truck.

I åbningsweekenden inviterer de udenfor på Reffen med smagsprøver, 1000 gratis øl, DJs bag pulten og premiere på Reffens Public Art Program.

Ranees

Her er nyhederne

Ranee’s er  kendt fra Blågårds Plads, hvor de i 12 år har sendt særdeles lækker thaimad og bordet.

Nu er de også på Reffen, og her serverer de retter fra det nordøstlige Thailand baseret på frisk fisk, bæredygtige, økologiske og lokale råvarer.

I den Mellemøst-inspirerede Malawa Truck finder du sprøde, krydrede madpandekager.

De serverer kun veganske og vegetariske pandekager, der blandt andet foldes om hummus, tahin, friske forårsløg, tomat og masser af friske urter.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Malawa Truck

På den nye République er der klassiske franske retter – ofte med et kreativt twist – det betyder blandt andet fyldig coq au vin, andefritter og perfekt tilberedt Moules marinière.

Nordic Hotdog har deres prisvindende, sønderjyske pølser med til en gourmet-hotdog – og man kan få hjemmelavet kakaomælk til.

Foodtrucken Everest Nepalese Food har autentisk, velsmagende nepalesiske klassikere. Fra dampede dumplings og Thukpa kylling-nudelsuppe til et Nepali khana set med dampede ris, grøntsager, karrymarineret kylling og linsesuppe.

Læs også: Kåret til Danmarks bedste burger: Burger Shack åbner endelig i København

Everest Nepalese Food

Hos Apartamento 16 byder Gabriele Mellace og Christian Spina  indenfor til italienske specialiteter som saltet tærte, skinker, pesto, oliven og oste. Du finder et hjørne med italienske kvalitetsprodukter, men du finder også vintage Levis jeans og skønne vinyler.

Hos Bad Habits sætter de italienske kvinder Fabiola Mellace og Virginia Griffa smæk på temafarven pink. De skaber et hipt, positivt og sødmefyldt univers med pink interiør, hiphop til øregangen og milkshakes, vafler og is fra det nordøstlige Italien.

Læs også: Endelig: Byens mest hypede bager åbner nyt

Hos 37ºN Gallery & Atelier er der spændende kunst, men også prints, plakater og tegninger. I atelieret vil være mulighed for at designe sin egen tote bag, tegne og deltage i croquis-sessioner.

Møbler og Maling med Mening transformerer Genbrugsforeningen brugte kvalitetsmøbler – og de gør det med miljørigtige materialer og maling.

Reffen åbner fredag 29. marts kl. 16 – og de har noget af et åbningsprogram klar til weekenden. Se hele programmet lige her.

Læs også: Comeback: Festkongerne Simon og Simon genrejser Søpavillionen

Hvad: Reffen åbner
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A
Hvornår: Fredag 29. marts fra kl. 16.00
Hvor meget: Gratis adgang. Masser af smagsprøver og 1000 gratis øl
Hvordan: Se meget mere på deres hjemmeside her eller deres Facebook her