Nyt i byen: 10 nye restauranter i København du skal kende

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Broaden-&-build-Foto-Rasmus-Kramer-Schou
Broaden-&-build-Foto-Rasmus-Kramer-Schou

Det asiatiske køkken tromler ind over København.

Flere på listen bekender sig denne gang til Østens delikate gastronomi. Herunder er 10 nye restauranter i København, der alle er et besøg værd.

Vesterbro Chinese Food. Foto Rasmus Kramer Schou

Vesterbro Chinese Food

En af årets mest omtalte restaurantåbninger ligger på Vesterbros Viktoriagade. Den er ølbryggeren Mikkellers helt store kærlighed fra San Francisco.

Det lille L-formede lokale er pimpet helt op med kitchy-pynt – med den ikoniske meterlange drage i loftet med en troldmandskugle i munden som blikfang – og derudover alverdens farver.

Køkkenet trækker inspiration fra mange steder, men fælles er absolut velsmag, nysgerrigheden og intensitet. Man skal ikke være chiliforskrækket herinde, men der er ingen af deleretterne, der går direkte i ørene.

Stole og borde står tæt, man kan sagtens opleve at blive bænket med folk, man ikke havde mødt før og man tager selv bestik, vand og servietter fra en skål. Helt nede på jorden.

Maden kommer hurtigt, og stemningen er urbant international. Øllet er på hjemmebane og Mikkeller viser endnu engang med sit udvalg, hvorfor han er en af verdens bedste i sit felt.

Hvad: Vesterbro Chinese Food
Hvor: Viktoriagade 11
Hvornår: Åbnede tirsdag 23. januar

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.


Foreverbeets hos The Pescetarian. Foto Rasmus Kramer Schou

The Pescetarian

Pescetarisme er en nicheafdeling under vegetarisme, som udelukker alt kød, undtagen fisk, skal- og krebsdyr. Den har nu fået sin helt egen restaurant i København.

Holdet bag er usandsynligt skarpe i et køkken. Det er nemlig ejerne bag Marv & Ben – en af byens bedste value for money restauranter – der er hoppet ud med en 2’er.

Her er også både en vegetar og vegansk menu og altså en fisk- og skaldyrsmenu, man kan vælge imellem.

Hvis man ikke er til den store middag, kan man også snuppe et par østers og et glas champagne i østersbaren. Priserne er letgennemskuelige – 4 retter for 400 og 6 for 600,-.

Hvad: The Pescetarian
Hvor: Amaliegade 49
Hvornår: Åbnede 17, januar
Hvordan: Læs mere her


Tigermom Foto Leeselov Instagram

Tigermom

Tigermom er åbnet i Ryesgade 25, og herinde bliver der gået til stålet i det asiatiske køkken. Så meget, at Wall Street Journal endda har skrevet en artikel om hende.

Lisa Lov er uden tvivl et talent i et køkken, og hos Tigermom får hun lov til at slå sig helt løs.

Det betyder, man ikke nødvendigvis skal forvente et traditionelt asiatisk køkken, men snarere en masse skæve highlights fra hendes eget liv og opvækst i en kinesisk-cambodjansk familie.

Læs også: Vildt byggeprojekt på vej: Ørestaden får kæmpe nyt område med badehus

Konceptet er family-style retter, som koster omkring 350 kr. for fire retter, eller den større udgave med 7 serveringer til 495 kr. Alt spises med ris, som følger med.

Man kan også lige snuppe en chilli pairing med, hvis man elsker prikken på tungen.
Hvad: Tigermom
Hvor:
 Ryesgade 25


Tramonto Rooftop PR Foto

Tramonto Rooftop – Italian cuisine & bar

Tramonto er italiensk og betyder solnedgang, og når man ser restaurantens design, forstår man godt navnevalget.

Heroppe på toppen af Hotel Ottilia i Carlsbergbyen er nemlig en imponerende 360° udsigt over København og har plads til 150 gæster inde og 150 gæster ude på den kæmpe tagterrasse.

Menukortet har fokus på klassiske italienske retter med et nordisk tvist, og på Tramonto laver de deres eget brød, pasta og mozzarella.  Restauranten rummer også lounge og cocktailbar, hvor fokus naturligt ligger på italiensk spiritus.

Hvad: Tramonto
Hvor: Bryggernes Plads, Carlsberg Byen
Hvornår: Åbnede 14. januar
Hvordan: Se mere på Tramonto.dk og Hotel Ottilia


Broaden-&-build-Foto-Rasmus-Kramer-Schou

Broaden & Build

En gammel 1400 m2 hal, som tidligere fungerede som Det Kongelige Teaters kulisselager, er blevet overtaget af Nomas tidligere køkkenchef, og nuværende ejer af Amass, Matt Orlando – og han har venner med.

Destilleriet Empirical Spirits og White Labs er nemlig rykket med ind. Det betyder selvfølgelig masser af gode øl og alkohol.

Her er plads til 90-100 spisende ved langborde, og i baren har Broaden & Builds køkkenchef, David Parrott, udarbejdet en menu som både tilgodeser den lille sult og det helt store udtræk.

Stilen er afslappet og priserne lidt under Amass.

Hvad: Broaden & Build
Hvor: Refshalevej 175A
Hvornår: Åbnede 17. januar


Mæxican Torta

Mæxico

Den kendte mexicaner-restaurant Barburrito har skiftet navn og samtidig åbnet en 2’er.

Mæxico, som de hedder nu, er rykket ind med en mellemamerikansk fest på Nørrebros Guldbergsgade nr. 3. – lige overfor Rust.

De har taget en bid af de mexicanske madmarkeder med til Nørrebro og har bygget en taco- og margarita bar på 1. sal.

Læs også: Prøv den: Nørrebro får kæmpe festlig taco- og margaritabar

Her er alt godt, hvad en ægte mæxicansk madhjerte kan begære, fra de kendte klassikere til de nyere favoritter som en DIY Mini al pastor plate hvor du får lov til at skære og samle dine egne Pastor Tacos lige ved bordet, samt Tortas – en Mexico sandwich.

Den kan fås i 3 udgaver, heriblandt en Mæxicansk Flæskestegs Torta.”

Hvad: Mæxico
Hvor: Guldbergsgade 3
Hvornår: Planlagt åbning midt januar 2019


Holdet bag Falang: Øverst til venstre Troels Würtz, pudelhår: Jon Vangaard,
stor klebbert: Frederik Grunwald, halvlangt hår med tattoo: Mads-Bo Smith, halvlangthår: Simon Lennet, mørkt hår og skæg: Simon Frank

Falang

Det kendte gule hus på Istedgade er blevet til et lyserødt thailandsk karaoke-asiateria.

Bagmændene er blandt andet de festlige navnebrødre, Simon og Simon. Henholdsvis Frank og Lennet.

Falang er et asiateria – et ord, der vist nok ikke findes, men dækker over et sted, man kan drysse ind og ud af, hygge sig med cocktails under blomsterkransene og få nogle asiatiske favoritter i maven.

Læs også: Kbhs nye vilde sted: Simon og Simon åbner thailandsk asiateria

Udgangspunktet er Thailand, men køkkenchef Troels Würtz breder sig også ud over landets grænser.

Her er klassikere som panang og pad thai, men der bliver skiftet en del ud, og man kan sagtens finde vovede anslag på menukortet.

Hvad: Falang
Hvor: Istedgade 48
Hvornår: Åbnede i starten af januar


Hooked PR Foto

Hooked

Hooked har for længst sat krogen i københavnerne med deres take på lobster rolls, lakse-burgers, burrito wraps med rejer, hummer grilled cheese og fish and chips.

De har netop åbnet deres nye store restaurant på Halmtorvet 34, lige overfor Kødbyen, og restauranten er dobbelt så stor som den på Nørrebrogade – hvilket betyder, der er plads til 120 fiskeglade gæster fordelt ude og inde.

Menuen surfer meget op af den kendte formel, men her kommer også enkelte sæsonretter på samt månedens specials, alt efter hvad køkkenet har lyst til at prøve af.

Det hele kan skylles ned med øl og cocktails fra BRUS og ToØl.

Læs også: Lobsterrolls & lakseburger: Populær fiskerestaurant åbner nyt stort sted

Hvad: Hooked
Hvor: Halmtorvet 34
Hvornår: Åbnede torsdag d. 10. januar


Foto PR Røde Hest

Røde Hest Spisebar

Vesterbro har fået sin helt egen ‘Røde Hest Spisebar’.

Her står den på yderst afslappet og tilbagelænet luksusstemning, når de starter skinke-kanonen og skærer de bedste skinker fra Spanien.

Man kan også sippe prosecco fra fad, hoppe lidt omkring i menukortet af de små retter i spisebaren eller gå ombord i østers, mens man falder i snak med sidemanden.

Generelt meget sydlandsk stemning og i weekenden er der særlig grund til at stramme ridestøvlerne og i fuld galop styre krikken forbi den røde hest.

Her slår de nemlig allerede dørene op kl. 10 og så står den ellers på brunch-fest, så man vrinsker.

Hvad: Røde Hest Spisebar
Hvor:
 Sundevedsgade 4
Hvornår: Åbnede december 2018


Fudge Brownie pie

The American Pie Company Vesterbro

The American Pie Company er ikke en helt rigtig restaurant, men det er ubetinget byens bedste pie-pusher, så de får en plads på must-try listen,

Herinde lige ved Vesterbro Torv  er der ingen pastel eller diner følelse – i stedet har de kastet deres kærlighed på tidsalderen helt tilbage fra 1920-30’erne.

Her er masser af personlig nostalgi og traditionel americana, næsten som at være hjemme hos den amerikanske bedstemor, man desværre aldrig havde.

Her er både salte tærter, søde tærter, madtærter og vegetartærter og: “…fruit pie, cream pie, nut pie, chocolate pie, custard pie, you name it.”

Eller som Erins bedstefar så klogt sagde: “Jeg kan kun lide to slags tærter: varm tærte og kold tærte.”

Alt er håndlavet og den ene mere lækker end den anden – plus udvalget skifter hver tredje måned, så smagene passer til sæsonen.

Hvad: The American Pie Company Vesterbro
Hvor: Vesterbrogade 46
Hvornår: Åbnede lørdag d. 24. november

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Trist melding: Michelin-restauranterne Kadeau begærer konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var i februar, at Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm hentede Michelin-stjerner på scenen i Norge.

Kadeau i København fik igen to stjerner, mens den på Bornholm hentede en.

Men nu er glæden drastisk vendt til det værst tænkelige.

Corona-krisen kræver nemlig sit første store offer på den københavnske restaurant-scene.

Koncernen bag Kadeau-restauranterne har nemlig begæret konkurs. Det skriver Finans tirsdag morgen.

“Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,” siger direktør Magnus Klein Kofoed til Finans.

Likviditet var i bund

Han begrunder det blandt andet med, at vinteren var hård ved restauranternes omsætning, så man var helt i bund på likviditeten.

Ifølge Finans har Kadeau-koncernen kæmpet med millionunderskud de seneste år, og de har bl.a. Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, med i ejerkredsen.

Men lige nu er det ikke meget værd, da Corona-krisen er for uoverskuelig.