Nyt i byen: 10 nye restauranter i København du skal kende

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Broaden-&-build-Foto-Rasmus-Kramer-Schou
Broaden-&-build-Foto-Rasmus-Kramer-Schou

Det asiatiske køkken tromler ind over København.

Flere på listen bekender sig denne gang til Østens delikate gastronomi. Herunder er 10 nye restauranter i København, der alle er et besøg værd.

Vesterbro Chinese Food. Foto Rasmus Kramer Schou

Vesterbro Chinese Food

En af årets mest omtalte restaurantåbninger ligger på Vesterbros Viktoriagade. Den er ølbryggeren Mikkellers helt store kærlighed fra San Francisco.

Det lille L-formede lokale er pimpet helt op med kitchy-pynt – med den ikoniske meterlange drage i loftet med en troldmandskugle i munden som blikfang – og derudover alverdens farver.

Køkkenet trækker inspiration fra mange steder, men fælles er absolut velsmag, nysgerrigheden og intensitet. Man skal ikke være chiliforskrækket herinde, men der er ingen af deleretterne, der går direkte i ørene.

Stole og borde står tæt, man kan sagtens opleve at blive bænket med folk, man ikke havde mødt før og man tager selv bestik, vand og servietter fra en skål. Helt nede på jorden.

Maden kommer hurtigt, og stemningen er urbant international. Øllet er på hjemmebane og Mikkeller viser endnu engang med sit udvalg, hvorfor han er en af verdens bedste i sit felt.

Hvad: Vesterbro Chinese Food
Hvor: Viktoriagade 11
Hvornår: Åbnede tirsdag 23. januar

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.


Foreverbeets hos The Pescetarian. Foto Rasmus Kramer Schou

The Pescetarian

Pescetarisme er en nicheafdeling under vegetarisme, som udelukker alt kød, undtagen fisk, skal- og krebsdyr. Den har nu fået sin helt egen restaurant i København.

Holdet bag er usandsynligt skarpe i et køkken. Det er nemlig ejerne bag Marv & Ben – en af byens bedste value for money restauranter – der er hoppet ud med en 2’er.

Her er også både en vegetar og vegansk menu og altså en fisk- og skaldyrsmenu, man kan vælge imellem.

Hvis man ikke er til den store middag, kan man også snuppe et par østers og et glas champagne i østersbaren. Priserne er letgennemskuelige – 4 retter for 400 og 6 for 600,-.

Hvad: The Pescetarian
Hvor: Amaliegade 49
Hvornår: Åbnede 17, januar
Hvordan: Læs mere her


Tigermom Foto Leeselov Instagram

Tigermom

Tigermom er åbnet i Ryesgade 25, og herinde bliver der gået til stålet i det asiatiske køkken. Så meget, at Wall Street Journal endda har skrevet en artikel om hende.

Lisa Lov er uden tvivl et talent i et køkken, og hos Tigermom får hun lov til at slå sig helt løs.

Det betyder, man ikke nødvendigvis skal forvente et traditionelt asiatisk køkken, men snarere en masse skæve highlights fra hendes eget liv og opvækst i en kinesisk-cambodjansk familie.

Læs også: Vildt byggeprojekt på vej: Ørestaden får kæmpe nyt område med badehus

Konceptet er family-style retter, som koster omkring 350 kr. for fire retter, eller den større udgave med 7 serveringer til 495 kr. Alt spises med ris, som følger med.

Man kan også lige snuppe en chilli pairing med, hvis man elsker prikken på tungen.
Hvad: Tigermom
Hvor:
 Ryesgade 25


Tramonto Rooftop PR Foto

Tramonto Rooftop – Italian cuisine & bar

Tramonto er italiensk og betyder solnedgang, og når man ser restaurantens design, forstår man godt navnevalget.

Heroppe på toppen af Hotel Ottilia i Carlsbergbyen er nemlig en imponerende 360° udsigt over København og har plads til 150 gæster inde og 150 gæster ude på den kæmpe tagterrasse.

Menukortet har fokus på klassiske italienske retter med et nordisk tvist, og på Tramonto laver de deres eget brød, pasta og mozzarella.  Restauranten rummer også lounge og cocktailbar, hvor fokus naturligt ligger på italiensk spiritus.

Hvad: Tramonto
Hvor: Bryggernes Plads, Carlsberg Byen
Hvornår: Åbnede 14. januar
Hvordan: Se mere på Tramonto.dk og Hotel Ottilia


Broaden-&-build-Foto-Rasmus-Kramer-Schou

Broaden & Build

En gammel 1400 m2 hal, som tidligere fungerede som Det Kongelige Teaters kulisselager, er blevet overtaget af Nomas tidligere køkkenchef, og nuværende ejer af Amass, Matt Orlando – og han har venner med.

Destilleriet Empirical Spirits og White Labs er nemlig rykket med ind. Det betyder selvfølgelig masser af gode øl og alkohol.

Her er plads til 90-100 spisende ved langborde, og i baren har Broaden & Builds køkkenchef, David Parrott, udarbejdet en menu som både tilgodeser den lille sult og det helt store udtræk.

Stilen er afslappet og priserne lidt under Amass.

Hvad: Broaden & Build
Hvor: Refshalevej 175A
Hvornår: Åbnede 17. januar


Mæxican Torta

Mæxico

Den kendte mexicaner-restaurant Barburrito har skiftet navn og samtidig åbnet en 2’er.

Mæxico, som de hedder nu, er rykket ind med en mellemamerikansk fest på Nørrebros Guldbergsgade nr. 3. – lige overfor Rust.

De har taget en bid af de mexicanske madmarkeder med til Nørrebro og har bygget en taco- og margarita bar på 1. sal.

Læs også: Prøv den: Nørrebro får kæmpe festlig taco- og margaritabar

Her er alt godt, hvad en ægte mæxicansk madhjerte kan begære, fra de kendte klassikere til de nyere favoritter som en DIY Mini al pastor plate hvor du får lov til at skære og samle dine egne Pastor Tacos lige ved bordet, samt Tortas – en Mexico sandwich.

Den kan fås i 3 udgaver, heriblandt en Mæxicansk Flæskestegs Torta.”

Hvad: Mæxico
Hvor: Guldbergsgade 3
Hvornår: Planlagt åbning midt januar 2019


Holdet bag Falang: Øverst til venstre Troels Würtz, pudelhår: Jon Vangaard,
stor klebbert: Frederik Grunwald, halvlangt hår med tattoo: Mads-Bo Smith, halvlangthår: Simon Lennet, mørkt hår og skæg: Simon Frank

Falang

Det kendte gule hus på Istedgade er blevet til et lyserødt thailandsk karaoke-asiateria.

Bagmændene er blandt andet de festlige navnebrødre, Simon og Simon. Henholdsvis Frank og Lennet.

Falang er et asiateria – et ord, der vist nok ikke findes, men dækker over et sted, man kan drysse ind og ud af, hygge sig med cocktails under blomsterkransene og få nogle asiatiske favoritter i maven.

Læs også: Kbhs nye vilde sted: Simon og Simon åbner thailandsk asiateria

Udgangspunktet er Thailand, men køkkenchef Troels Würtz breder sig også ud over landets grænser.

Her er klassikere som panang og pad thai, men der bliver skiftet en del ud, og man kan sagtens finde vovede anslag på menukortet.

Hvad: Falang
Hvor: Istedgade 48
Hvornår: Åbnede i starten af januar


Hooked PR Foto

Hooked

Hooked har for længst sat krogen i københavnerne med deres take på lobster rolls, lakse-burgers, burrito wraps med rejer, hummer grilled cheese og fish and chips.

De har netop åbnet deres nye store restaurant på Halmtorvet 34, lige overfor Kødbyen, og restauranten er dobbelt så stor som den på Nørrebrogade – hvilket betyder, der er plads til 120 fiskeglade gæster fordelt ude og inde.

Menuen surfer meget op af den kendte formel, men her kommer også enkelte sæsonretter på samt månedens specials, alt efter hvad køkkenet har lyst til at prøve af.

Det hele kan skylles ned med øl og cocktails fra BRUS og ToØl.

Læs også: Lobsterrolls & lakseburger: Populær fiskerestaurant åbner nyt stort sted

Hvad: Hooked
Hvor: Halmtorvet 34
Hvornår: Åbnede torsdag d. 10. januar


Foto PR Røde Hest

Røde Hest Spisebar

Vesterbro har fået sin helt egen ‘Røde Hest Spisebar’.

Her står den på yderst afslappet og tilbagelænet luksusstemning, når de starter skinke-kanonen og skærer de bedste skinker fra Spanien.

Man kan også sippe prosecco fra fad, hoppe lidt omkring i menukortet af de små retter i spisebaren eller gå ombord i østers, mens man falder i snak med sidemanden.

Generelt meget sydlandsk stemning og i weekenden er der særlig grund til at stramme ridestøvlerne og i fuld galop styre krikken forbi den røde hest.

Her slår de nemlig allerede dørene op kl. 10 og så står den ellers på brunch-fest, så man vrinsker.

Hvad: Røde Hest Spisebar
Hvor:
 Sundevedsgade 4
Hvornår: Åbnede december 2018


Fudge Brownie pie

The American Pie Company Vesterbro

The American Pie Company er ikke en helt rigtig restaurant, men det er ubetinget byens bedste pie-pusher, så de får en plads på must-try listen,

Herinde lige ved Vesterbro Torv  er der ingen pastel eller diner følelse – i stedet har de kastet deres kærlighed på tidsalderen helt tilbage fra 1920-30’erne.

Her er masser af personlig nostalgi og traditionel americana, næsten som at være hjemme hos den amerikanske bedstemor, man desværre aldrig havde.

Her er både salte tærter, søde tærter, madtærter og vegetartærter og: “…fruit pie, cream pie, nut pie, chocolate pie, custard pie, you name it.”

Eller som Erins bedstefar så klogt sagde: “Jeg kan kun lide to slags tærter: varm tærte og kold tærte.”

Alt er håndlavet og den ene mere lækker end den anden – plus udvalget skifter hver tredje måned, så smagene passer til sæsonen.

Hvad: The American Pie Company Vesterbro
Hvor: Vesterbrogade 46
Hvornår: Åbnede lørdag d. 24. november

De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Hanzö Facebook side
Foto: Hanzö Facebook side

Hvor skal man tage hen, hvis man både gerne vil spise godt og have god value for pengene?

Her er et overblik over 10 restauranter, der fylder maven godt, men ikke tømmer pengepungen.

Hanzō

Hanzō er Madklubbens asiatiske darling. Hanzō er opkaldt efter sværdmageren Hattori Hanzō i Quentin Tarantinos filmtrilogi Kill Bill.

Ligesom sværdmageren vil de skabe noget, som er skarpt og fleksibelt på samme tid – og som kommer rundt i alle de mundsavlsdrivende lækkerier fra Østen.

Man kan fylde hele bordet med 11 retters menuen for under 400 kr. Bestil bord inde bagved køkkenet, her sidder man som i et gadekøkken.

Find Hanzö her.

Læs også: Luksusguide: Her får du den bedste brunch i København

Foto: Hanzö Facebook side

Ssam

Ssam er en urbant indrettet rå koreansk restaurant, der virkelig har styr på smagene. Her kan man virkelig komme godt rundt i det velsmagende koreanske køkken og ikke mindst alle deres sjove madtraditioner.

Hop især ombord i Ssams buns. Det er de blødeste briocheboller, som blidt omfavnet bulgogi ribeye-kød med smeltet mozarella og smager så godt, at man altid kommer til at bestille flere.

Find Ssam her.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Foto: Ssam Facebook side

Guldkroen

Guldkroen er en ærkedansk kro, som serverer så klassiske danske retter i traditionelle rammer, man overhovedet kan forestille sig.

Nærmest en ABC i dansk kultur, og blæsende ud af højttalerne strømmer også den ene danske schlager efter den anden – og der må gerne synges med.

Det pudsige er, at kroen er ejet af tyrkiskfødte Umut og hans køkkenchef, gourmetkokken Frank Svàrd, der laver alle retter helt fra bunden og sætter en ære i det. Tænk tarteletter, stegt flæsk og regnbueis.

Find Guldkroen her.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Foto: Guldkroen 11 Facebook side

Jah Izakaya

For os der ikke har været i Japan, kan vi så forklare, at en såkaldt izakaya er en afslappet japansk gastropub, hvor man kommer rundt om alle sider af den stolte japanske madkultur.

Fra det bedste fine dining til late night gadekøkken – eller en japansk udgave af tapas om man vil – og man drikker gerne sake til.

Her er smukt indrettet og stemningen er ofte summende livlig – lige som det skal være.

Find Jah Izakaya her.

Læs også: Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Foto: Jah Izakaya Facebook side

Frank

Restaurant Frank lige ved Kongens Nytorv serverer 8 retter for under 500 kr. Hvis man måler på kvaliteten, må det næsten være byens bedste tilbud.

Man kommer gerne omkring både caviar og foie gras på turen i de hyggelige og smagfulde lokaler og deres løgtærte er allerede blevet legendarisk.

Find Frank her.

Læs også: Overset mexi-perle: Her får du Københavns bedste tacos til prisen

Foto: Frank hjemmeside

Høst

På Høst spiser man næsten i skoven.

Den smukke restaurant har vundet internationale designpriser, blandt andet prisen som verdens bedst designede restaurant og verdens smukkeste restaurant i det amerikanske rejsemagasin Travel + Leisure.

Madstilen er gourmet light, men når regningen er betalt, undres man til stadighed over, hvordan de kan holde prisen så langt nede.

Find Høst her.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Foto: Høst hjemmeside

Mes

Køkkenchef Mads Rye Magnusson har tidligere arbejdet på ikoniske steder som Falsled Kro og Geranium, men besluttede, at også ‘den normale københavner’ skulle opleve smukt præsenteret velsmagende mad, så han indrettede Mes som et lille gourmettempel.

Men priserne, dem holdt han godt nede. Man kan starte med 4 snacks for en 50’er og gå videre med 5 retters menuen og slippe 350 kr. Stilen er nordisk/fransk.

Find Mes her.

Læs også: MigogKbh: Anders Hemmingsen om tidslomme på Amager og egne testikler i creme

Foto: Restaurant Mes hjemmeside

Kuma

Tag et smut til Japan på budget. Den lille restaurant Kuma på Jagtvej har besluttet sig for, at hele København skal kunne have råd til at smage traditionel japansk gademad.

Spartansk, men elegant indrettet serverer de ‘okonomiyaki’ – en slags kålpandekage/pizza. Man kan også prøve miso-suppen, Chicken Nanban eller et bredt udvalg af yakitori sticks.

Find Kuma her.

Læs også: Så skal der festes: Her er de 10 hotteste natklubber i København

District Tonkin

Hos Tonkin får man det allerbedste som Vietnam kan producere i et køkken – og det siger ikke så lidt.

Den tidligere franske koloni er nemlig et lovechild mellem klassisk fransk kogekunst og eksotiske og friske smage fra Vietnam. Der er kun én ting at sige – prøv deres Bánh Mì og dø lykkelig.

En Bánh Mì er en fransk baguette fyldt med paté, friske krydderurter, marineret kød og fantastiske saucer.

Find District Tonkin her.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Foto: District Tonkin Facebook side

Fætter Fætter

Gourmettoast, ja tak. Lige meget hvordan man vender og drejer det, så er og bliver toasten altså en favorit.

Når man så har smagt Fætter Fætters udgave med kvalitetsråvarer og kreative smagskombinationer, er man hooked.

Man kan prøve en ‘Toast experience’ til under 100 kr. og aldrig har penge været givet så godt ud. Der er altid gang i fætteren, og betjeningen er både personlig og dejlig uformel.

Find Fætter Fætter her.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Foto: Rasmus Kramer Schou

Masser af koncerter: Gratis musikfestival rykker ind under Bispeengbuen

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Johan Stauner Bill
Foto: PR, Johan Stauner Bill

For nylig blev det grå og triste område under Bispeengbuen indtaget af tusindvis af feststemte københavnere, da arrangementet Bas Under Buen løb at stablen for 10. gang.

Nu er der atter løjer på asfalten der, hvor Frederiksberg og København møder hinanden under den sekssporede motorvej, for det er blevet tid til Carpark Festival.

Carpark Festival er en gratis festival, som fandt sted første gang i 2014. Festivalen varer to dage og hylder artister fra den danske upcoming scene.

Læs også: Pak tæppet og roséen: Kæmpe gratis chill-out-event klar med årets line-up

Mere end 20 koncerter

Kigger du forbi området under Buen den 26. og 27. juli, kan du således opleve et væld af koncerter og masser af ny musik. Der er mere end 20 koncerter på programmet, lige som der også vil være en række forskellige kulturaktiviteter.

Lige meget om du er til hiphop, pop eller elektroniske toner, er der noget for dig at lytte til, for årets line-up består af en bred vifte af solister og bands.

Årets line-up:

  • Freja Kirk
  • Pind
  • Augustine
  • Kara Moon
  • Mavourneen
  • Vianna
  • Faber
  • BYLJA
  • Tomrum
  • Valmai
  • Schwarze Fiktion
  • Zar Paulo
  • The Chairman
  • Frida Diamant
  • Soon
  • Neon Priest
  • Jonah Wright
  • Doula DK
  • HVEM
  • Statisk

I 2018 lagde mere end 4.000 gæster vejen forbi, og med lunt sommervejr i sigte, er der igen i år lagt op til en hed sommerfest for massevis af musikinteresserede københavnere.

Området, hvor Carpark Festival foregår, ligger i gåafstand fra såvel Nørrebro Station som Fuglebakken Station, og bus 250S og 4A stopper tæt på Bispeengbuen. Der vil desuden være god plads til parkering af cykler.

Læs mere om Carpark Festival her eller følg med på Facebook.

Hvad: Carpark Festival
Hvor: Under Bispeengbuen, Frederiksberg
Hvornår: 26.-27. juli 2019
Hvor meget: Gratis adgang

Læs også: Her kan alt ske: Grøn dør gemmer på Københavns nye vilde cocktailbar

Solhilsner og hundestræk: Kom med til morgen-yoga i Botanisk Have

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Arkivfoto. Foto: Pxhere
Arkivfoto. Foto: Pxhere

Er du en af dem, der elsker at starte dagen med solhilsner, krigerstillinger og hundestræk? Og skal det helst foregå i frisk luft under åben himmel?

Så er der god grund til at stå tidligt op og sætte kurs mod Botanisk Have i København lige om lidt.

Fra 23. juli til 11. august inviterer Copenhagen Yoga til morgentræning, og her er alle velkomne.

Instruktører guider alle deltagere gennem øvelserne, og man behøver hverken at være ekspert eller have sin egen yogamåtte for at være med. Måtter kan man låne på stedet.

Læs også: Gulvet er dit: Nu er der gratis sommerdans i Fælledparken

Lige ved Nørreport

Prisen for at deltage i en yogatime er 85 kr. per person. Man kan betale med MobilePay ved ankomst, men da der er et begrænset antal pladser, er det en god ide at tilmelde sig på forhånd via appen Mindbody.

Når man ankommer til Botanisk Have, som ligger på adressen Gothersgade 128 i Indre By, skal man gå ind ad hovedindgangen og derefter følge stien til Palmehuset – så støder man på Copenhagen Yogas instruktører, som er klar til at undervise.

Yoga-timerne begynder kl. 8.50, og alle deltagere opfordres til at komme i god tid. Botanisk Have åbner kl. 8.30.

Du finder Botanisk Haves hovedindgang lige ved Nørreport Station, så det er nemt at komme til yoga med enten bus eller tog, hvis du ikke tager cyklen.

Yoga-timerne i Botanisk Have aflyses kun i tilfælde af kraftig regn.

Læs mere her.

Hvad: Morgen-yoga
Hvor: Botanisk Havve, Gothersgade 128, København K
Hvornår: 23. juli til 11. august 2019 kl. 8.50 til 9.50
Hvor meget: 85 kr.

Læs også: Perfekt get-away: Ægte herregårdsstemning, naturspa og klasse-mad tæt på København