Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Nyt i byen: 10 nye restauranter i København du skal kende

Af Rasmus Kramer Schou
Broaden-&-build-Foto-Rasmus-Kramer-Schou
Broaden-&-build-Foto-Rasmus-Kramer-Schou

Det asiatiske køkken tromler ind over København.

Flere på listen bekender sig denne gang til Østens delikate gastronomi. Herunder er 10 nye restauranter i København, der alle er et besøg værd.

Vesterbro Chinese Food. Foto Rasmus Kramer Schou

Vesterbro Chinese Food

En af årets mest omtalte restaurantåbninger ligger på Vesterbros Viktoriagade. Den er ølbryggeren Mikkellers helt store kærlighed fra San Francisco.

Det lille L-formede lokale er pimpet helt op med kitchy-pynt – med den ikoniske meterlange drage i loftet med en troldmandskugle i munden som blikfang – og derudover alverdens farver.

Køkkenet trækker inspiration fra mange steder, men fælles er absolut velsmag, nysgerrigheden og intensitet. Man skal ikke være chiliforskrækket herinde, men der er ingen af deleretterne, der går direkte i ørene.

Stole og borde står tæt, man kan sagtens opleve at blive bænket med folk, man ikke havde mødt før og man tager selv bestik, vand og servietter fra en skål. Helt nede på jorden.

Maden kommer hurtigt, og stemningen er urbant international. Øllet er på hjemmebane og Mikkeller viser endnu engang med sit udvalg, hvorfor han er en af verdens bedste i sit felt.

Hvad: Vesterbro Chinese Food
Hvor: Viktoriagade 11
Hvornår: Åbnede tirsdag 23. januar

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.


Foreverbeets hos The Pescetarian. Foto Rasmus Kramer Schou

The Pescetarian

Pescetarisme er en nicheafdeling under vegetarisme, som udelukker alt kød, undtagen fisk, skal- og krebsdyr. Den har nu fået sin helt egen restaurant i København.

Holdet bag er usandsynligt skarpe i et køkken. Det er nemlig ejerne bag Marv & Ben – en af byens bedste value for money restauranter – der er hoppet ud med en 2’er.

Her er også både en vegetar og vegansk menu og altså en fisk- og skaldyrsmenu, man kan vælge imellem.

Hvis man ikke er til den store middag, kan man også snuppe et par østers og et glas champagne i østersbaren. Priserne er letgennemskuelige – 4 retter for 400 og 6 for 600,-.

Hvad: The Pescetarian
Hvor: Amaliegade 49
Hvornår: Åbnede 17, januar
Hvordan: Læs mere her


Tigermom Foto Leeselov Instagram

Tigermom

Tigermom er åbnet i Ryesgade 25, og herinde bliver der gået til stålet i det asiatiske køkken. Så meget, at Wall Street Journal endda har skrevet en artikel om hende.

Lisa Lov er uden tvivl et talent i et køkken, og hos Tigermom får hun lov til at slå sig helt løs.

Det betyder, man ikke nødvendigvis skal forvente et traditionelt asiatisk køkken, men snarere en masse skæve highlights fra hendes eget liv og opvækst i en kinesisk-cambodjansk familie.

Læs også: Vildt byggeprojekt på vej: Ørestaden får kæmpe nyt område med badehus

Konceptet er family-style retter, som koster omkring 350 kr. for fire retter, eller den større udgave med 7 serveringer til 495 kr. Alt spises med ris, som følger med.

Man kan også lige snuppe en chilli pairing med, hvis man elsker prikken på tungen.
Hvad: Tigermom
Hvor:
 Ryesgade 25


Tramonto Rooftop PR Foto

Tramonto Rooftop – Italian cuisine & bar

Tramonto er italiensk og betyder solnedgang, og når man ser restaurantens design, forstår man godt navnevalget.

Heroppe på toppen af Hotel Ottilia i Carlsbergbyen er nemlig en imponerende 360° udsigt over København og har plads til 150 gæster inde og 150 gæster ude på den kæmpe tagterrasse.

Menukortet har fokus på klassiske italienske retter med et nordisk tvist, og på Tramonto laver de deres eget brød, pasta og mozzarella.  Restauranten rummer også lounge og cocktailbar, hvor fokus naturligt ligger på italiensk spiritus.

Hvad: Tramonto
Hvor: Bryggernes Plads, Carlsberg Byen
Hvornår: Åbnede 14. januar
Hvordan: Se mere på Tramonto.dk og Hotel Ottilia


Broaden-&-build-Foto-Rasmus-Kramer-Schou

Broaden & Build

En gammel 1400 m2 hal, som tidligere fungerede som Det Kongelige Teaters kulisselager, er blevet overtaget af Nomas tidligere køkkenchef, og nuværende ejer af Amass, Matt Orlando – og han har venner med.

Destilleriet Empirical Spirits og White Labs er nemlig rykket med ind. Det betyder selvfølgelig masser af gode øl og alkohol.

Her er plads til 90-100 spisende ved langborde, og i baren har Broaden & Builds køkkenchef, David Parrott, udarbejdet en menu som både tilgodeser den lille sult og det helt store udtræk.

Stilen er afslappet og priserne lidt under Amass.

Hvad: Broaden & Build
Hvor: Refshalevej 175A
Hvornår: Åbnede 17. januar


Mæxican Torta

Mæxico

Den kendte mexicaner-restaurant Barburrito har skiftet navn og samtidig åbnet en 2’er.

Mæxico, som de hedder nu, er rykket ind med en mellemamerikansk fest på Nørrebros Guldbergsgade nr. 3. – lige overfor Rust.

De har taget en bid af de mexicanske madmarkeder med til Nørrebro og har bygget en taco- og margarita bar på 1. sal.

Læs også: Prøv den: Nørrebro får kæmpe festlig taco- og margaritabar

Her er alt godt, hvad en ægte mæxicansk madhjerte kan begære, fra de kendte klassikere til de nyere favoritter som en DIY Mini al pastor plate hvor du får lov til at skære og samle dine egne Pastor Tacos lige ved bordet, samt Tortas – en Mexico sandwich.

Den kan fås i 3 udgaver, heriblandt en Mæxicansk Flæskestegs Torta.”

Hvad: Mæxico
Hvor: Guldbergsgade 3
Hvornår: Planlagt åbning midt januar 2019


Holdet bag Falang: Øverst til venstre Troels Würtz, pudelhår: Jon Vangaard,
stor klebbert: Frederik Grunwald, halvlangt hår med tattoo: Mads-Bo Smith, halvlangthår: Simon Lennet, mørkt hår og skæg: Simon Frank

Falang

Det kendte gule hus på Istedgade er blevet til et lyserødt thailandsk karaoke-asiateria.

Bagmændene er blandt andet de festlige navnebrødre, Simon og Simon. Henholdsvis Frank og Lennet.

Falang er et asiateria – et ord, der vist nok ikke findes, men dækker over et sted, man kan drysse ind og ud af, hygge sig med cocktails under blomsterkransene og få nogle asiatiske favoritter i maven.

Læs også: Kbhs nye vilde sted: Simon og Simon åbner thailandsk asiateria

Udgangspunktet er Thailand, men køkkenchef Troels Würtz breder sig også ud over landets grænser.

Her er klassikere som panang og pad thai, men der bliver skiftet en del ud, og man kan sagtens finde vovede anslag på menukortet.

Hvad: Falang
Hvor: Istedgade 48
Hvornår: Åbnede i starten af januar


Hooked PR Foto

Hooked

Hooked har for længst sat krogen i københavnerne med deres take på lobster rolls, lakse-burgers, burrito wraps med rejer, hummer grilled cheese og fish and chips.

De har netop åbnet deres nye store restaurant på Halmtorvet 34, lige overfor Kødbyen, og restauranten er dobbelt så stor som den på Nørrebrogade – hvilket betyder, der er plads til 120 fiskeglade gæster fordelt ude og inde.

Menuen surfer meget op af den kendte formel, men her kommer også enkelte sæsonretter på samt månedens specials, alt efter hvad køkkenet har lyst til at prøve af.

Det hele kan skylles ned med øl og cocktails fra BRUS og ToØl.

Læs også: Lobsterrolls & lakseburger: Populær fiskerestaurant åbner nyt stort sted

Hvad: Hooked
Hvor: Halmtorvet 34
Hvornår: Åbnede torsdag d. 10. januar


Foto PR Røde Hest

Røde Hest Spisebar

Vesterbro har fået sin helt egen ‘Røde Hest Spisebar’.

Her står den på yderst afslappet og tilbagelænet luksusstemning, når de starter skinke-kanonen og skærer de bedste skinker fra Spanien.

Man kan også sippe prosecco fra fad, hoppe lidt omkring i menukortet af de små retter i spisebaren eller gå ombord i østers, mens man falder i snak med sidemanden.

Generelt meget sydlandsk stemning og i weekenden er der særlig grund til at stramme ridestøvlerne og i fuld galop styre krikken forbi den røde hest.

Her slår de nemlig allerede dørene op kl. 10 og så står den ellers på brunch-fest, så man vrinsker.

Hvad: Røde Hest Spisebar
Hvor:
 Sundevedsgade 4
Hvornår: Åbnede december 2018


Fudge Brownie pie

The American Pie Company Vesterbro

The American Pie Company er ikke en helt rigtig restaurant, men det er ubetinget byens bedste pie-pusher, så de får en plads på must-try listen,

Herinde lige ved Vesterbro Torv  er der ingen pastel eller diner følelse – i stedet har de kastet deres kærlighed på tidsalderen helt tilbage fra 1920-30’erne.

Her er masser af personlig nostalgi og traditionel americana, næsten som at være hjemme hos den amerikanske bedstemor, man desværre aldrig havde.

Her er både salte tærter, søde tærter, madtærter og vegetartærter og: “…fruit pie, cream pie, nut pie, chocolate pie, custard pie, you name it.”

Eller som Erins bedstefar så klogt sagde: “Jeg kan kun lide to slags tærter: varm tærte og kold tærte.”

Alt er håndlavet og den ene mere lækker end den anden – plus udvalget skifter hver tredje måned, så smagene passer til sæsonen.

Hvad: The American Pie Company Vesterbro
Hvor: Vesterbrogade 46
Hvornår: Åbnede lørdag d. 24. november

Del artikel

Andre læser også