Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Dem du SKAL kende: Her er 14 af de mest spændende nye restauranter i København

Af Mathilde Mågård Hansen
Pavillon de Verre. Foto PR
Pavillon de Verre. Foto PR

København er på ingen måde en kedelig by – og slet ikke, når det kommer til gastronomi.

Der åbner nemlig hele tiden nye og spændende restauranter, barer og alt der i mellem.

Vi guider her til 14 nye steder i København, som du bare besøge.

Foto Hverdagen Instagram

Hverdagen

I Kødbyen har de fået et nyt spisested.

Eller faktisk en spise- og gildesal, for det kalder det nye sted, Hverdagen, nemlig sig selv.

Hverdagen ligger på hyggelige Onkel Dannys Plads i den brune del af Kødbyen, og de stræber efter at være et inkluderende sted med en uprætentiøse stemning.

Det perfekte sted at starte din dag med en stille morgenmad, men også slutte din aften i højere humør i weekenden.

Menukort er levende og består af små og store retter skabt af råvarer, der overvejende er dyrket i jorden.

De serverer glædeligt naturvine fra fad til folkelige priser – og allerhelst en halv liter ad gangen i kander og karafler.

Både morgenmad, frokost og aftensmad bliver lavet fra bunden af de råvarer, naturen tilbyder os fra nærværende avlere og producenter.

Kokkene er legesyge – men bestemt også stolte – og arbejder med hele grøntsagen såvel som dyret.

Hvor: Onkel Dannys Plads 9, 1711 København V

Foto Brasserie Prins Instagram

Brasserie Prins

Nyt spisested i Kødbyen og nyt franske brasserie i Vesterbro. Så er der vist snart fuld plade!

Bag det nye brasserie på Gammel Kongevej, Prins, står to rutinerede herrer.

Birk Voss, der normalt holder til på Rouge Oysters på Gammel Kongevej, og Dave Harrison, der de seneste år har været køkkenchef på Den Vandrette på Havnegade.

Ånden og menuen på deres nye restaurant er ærkefransk, men stilen bliver mere moderne.

Til at servere vinen står en håndfuld unge, dygtige sommeliere klar.

Hvor: Gammel Kongevej 33B, 1610 København V

Pavillon de Verre. Foto PR

Pavillon de Verre

Holdet bag den tidligere Speakeasy cocktailbar, Kyros og Co., i Teglgårdsstræde har åbnet et nyt sted.

Eller – det er faktisk et stykke tid siden men grundet forskellige udfordringer er de først rigtigt kommet igang nu.

Den nye bar hedder Pavillon de Verre og ligger i Torvehallerne.

Her er intet menukort, så alle cocktails laves i stedet på baggrund af en samtale med en enkelte gæst. Ret sejt!

Udover klassiske cocktails har de også flere med lav eller ingen alkoholprocent og en lille snack eller to til den sultne mave.

De har eget bryggeri og destilleri på Vesterbro, hvor størstedelen af deres produkter kommer fra.

Hvor: Torvehallerne

Bistro RK. Foto PR

Bistro RK

Den kendte Michelin-kok Morten Krogholm fra Kokkeriet slog den 1. april dørene op til sin nye bistro, Bistro RK, på Nørrebrogade i København.

Bistroen er i samarbejde med Magnus Rosendahl, som også kommer fra Kokkeriet. De to ambitiøse kokke deler ejerskabet mellem sig med 50% til hver.

Kokkene betegner Bistro RK som en klassisk europæisk bistro, som naturligt nok vil have et væld af retter fra Frankrig, men også retter fra det øvrige Europa vil finde vej til spisekortet.

Restauranten skal være for de mange mennesker og holder derfor et prisniveau lidt over middel, så alle kan være med.

Bistro RK er første skud på stammen hos de to kokke. Drømmen er at åbne flere restauranter i København i løbet af de kommende år.

Bistroen holder åbent til både frokost og aften alle ugens dage undtagen søndag.

Hvor: Nørrebrogade 160, København N

Alexander’s Bistro. Foto PR

Alexander’s Bistro

I Carlsberg Byen er der åbnet en ny bistro, der samtidig er så meget mere end ‘bare’ en bistro.

Den er nemlig også en brætspilscafé og en isbutik med is fra Peter Beier Is. Det kan du læse meget mere om lige her.

Bistroen er dansk/franskinspireret og drives af Peter Beier-sønnen, Alexander – heraf navnet.

Alexander’s Bistro har fået en fin placering lige foran elefanterne i Carlsberg Byen og er altså det nye spot, hvis du leder efter et uformelt spisested, hvor du kan hænge ud med vennerne.

Hovedretter koster ca. 200 kr., men du kan også få en lækker 3-retters menu til 345 kr. (både med kød og som vegetarisk).

Hvor: Ny Carlsbergvej 103, 1799 København V

Foto Skruens Instagram

Skruens

Du kender måske allerede Tobias Wenzel Tøttenborg fra TV-skærmen.

Han har nemlig tidligere været med i Masterchef, men nu har han åbnet sit helt eget surdejsbageri på Mågevej i Nordvest.

Tobias brænder stadig for gastronomien, men med det nye bageri bliver der forhåbentlig også tid til familien ved siden af. Og den tankegang forstår man jo godt.

Skruens har åbent onsdag-fredag fra kl. 7-14  og lørdag fra kl.  8 til udsolgt.

Hvor: Mågevej 16, 2400 København NV

Foto: PR.

Baryl

Baryl kender vi allerede fra Østerbro, men lige om lidt åbner de også på Holger Danskes Vej på Frederiksberg.

Menuen er hovedsagligt vegetarisk og pescetarisk, men der er også flere veganske muligheder på menuen.

Deres flotte anretninger er både sunde, farverige og meget pæne – lige til Instagram!

Al mad er lavet fra bunden og med så mange økologiske råvarer som muligt.

Baryl på Frederiksberg åbner mandag d. 11. april.

Hvor: Holger Danskes Vej 64, 2000 Frederiksberg

Foto Lamar Instagram

Lamar

Holdet bag de to populære Nørrebro-restauranter, Omar og Safari, åbner et nyt hotspot.

Denne gang rykker de til Vesterbro, og mon ikke det tredje sted i rækken bliver lige så stor en succes som de to første. Der er vel en grund til at man kalder det tre på stribe!

Navnet er Lamar, og den får adressen Gammel Kongevej 27 (lige ved passagen ved Det Ny Teater).

Lokalerne har før huset den franske bistro Chez Bruno, men kommer fra slutningen af april til, at hedde @restaurant_lamar og ose af kærlighed, fest og voldsom smagfuld mad og vin.

Intimitet, personlighed og attitude har altid været key hos os og det lover de selv på Instagram, at det også vil blive på Lamar.

Der er endnu ikke en konkret åbningsdato på den nye restaurant.

Hvor: Gammel Kongevej 27, 1610 København V

Il Trio Foodmarket. Foto PR

Il Trio Foodmarket

Ikke langt fra Amager Strandpark har et nyt udendørs madmarked slået dørene op.

Hos Il Trio Foodmarket kan både lokale og gæster til Amager Strandpark fremover nyde en dejlig omgang takeaway og en kold fadøl fra tre forskellige steder i et hyggeligt udemiljø.

Social Grill serverer gourmet burgere og selvfølgeligt deres kendte flæskestegssandwich. Portionerne er gavmilde og priserne meget familievenlige.

Burders Pizza har allerede med de syditalienske rødder opnået stor succes i Søborg, hvor de Italienske brødre Riccardo og Andrea fra Puglia åbnede deres første restaurant. De friske råvarer, kærligheden til det italienske køkken samt det gode håndværk er ikke til at tage fejl af hos brødrene.

Det tredje nystartede madkoncept i lokalerne er No. 27, som primært vil lave dagens retter, inspireret af Italien og Frankrig. Her vil de to barndomsvenner, Julian og Mathias, servere mad af gode råvarer til priser, hvor alle kan være med. Her garanteres en udsøgt veltilberedt mættende smagsoplevelse for alle.

Sammen vil de 3 parter skabe et intimt “foodmarket” med noget for enhver smag.

Hvor: Øresundsvej 150 D, 2300 København S

Foto PR

Samvær Spisebar

Ser du Masterchef i fjernsynet?

Så husker du måske 20-årige Daniel Bitz Alstrøm fra 2021-sæsonen.

Han er netop gået sammen med den 21-årige forretningspartner Oscar Balslev om en ny spisebar på Nørrebro, der er inspireret af det populære Folkehus, Absalon, på Vesterbro.

Konceptet består af sociale fællesspisninger alle hverdagsaftener med bar fredag og lørdag, tema pop-ups hver søndag, samt morgenbrød og kaffe alle ugens dage.

På menuen er der forskellige retter som Coq au vin, Linguine Carbonara og Ramen.

Alle fællesspisninger koster 149 kr. (plus gebyr), og studerende kan få 34% rabat.

Samvær Spisebar er inspireret af Folkehuset Absalon på Vesterbro, som har haft succes med fællesspisninger og fester for københavnere i alle aldre.

Samvær har større fokus på også at give en gastronomisk oplevelse, og håber på at skabe rammerne for et lignende fristed, hvor godt selskab, god stemning og lækker mad går hånd i hånd.

Hvor: Fælledvej 5, 2200 København N

Mathias Silberbauers. Foto PR

Contento

Der skulle ikke gå længe før Mathias Silberbauer (tidl. Relæ og Bæst) blev belønnet for hans arbejde på Silberbauers Bistro på Jægersborggade.

Efter at have haft åbent i bare 7 måneder hev han nemlig en flot Bib Gourmand (god mad til prisen) hjem, da Michelin-guiden uddelte deres stjerner og særpriser i 2021.

Nu åbner han en spansk pintxos-bar i nabolokalet.

Den nye pintxos-bar på Nørrebro kommer til at hedde Contento, og det betyder ’glad’ eller ’tilfreds’ på spansk.

Og selvom den kommer til at åbne i nabolokalerne til den Michelin-belønnede Silberbauers Bistro, så bliver det to forskellige koncepter.

”Hos Silberbauers tager vi dig en tur til Sydfrankrig, og hos Contento bliver det til Spanien,” fortæller Mathias Silberbauer til MigogKbh.

Contento åbner i midten af maj 2022.

Hvor: Som nabo til Silberbauers Bistro (Jægersborggade 40, 2200 København N)

Foto Albatross og Venner Facebook

Albatross og Venner

Man troede snart ikke, at der var plads til flere luksusbageri i København, men første april åbner der alligevel endnu et.

Her flytter Albatross og Venner nemlig ind i Torvehallerne, og det bliver lidt anderledes, end hvad du kender de fleste bagerier for.

Albatross & Venner er Torvehallernes nye bageri med hang til klassikere – og det salte bagværk.

Bag bageriet står ægteparret Denny og Sarah, der allerede driver en anden populær stade i Torvehallerne.

Nemlig Omegn og Venner, der er et eftertragtet frokostspot for alle byens ‘foodies’.

Nu har de og deres team kastet sig over bagværket, men det bliver altså uden flødeskum og lagkager.

Og selvom fokus bliver på det salte bagværk, så kommer du stadig til at kunne finde et par klassikere til den søde tand, som for eksempel en spandauer eller en snegl – men ingen kanelsnurrer.

Hvor: Torvehallerne hal 2

Gemini. Foto PR

Gemini

Den nye restaurant, Gemini, ligger ved Planetarium for enden af Skt. Jørgens Sø og har dermed både smuk søudsigt og et flot kig ned langs Søerne.

Navnet Germini stammer desuden fra en rummission i 1965-66, hvilket passer helt oplagt til det populære science center, der fokuserer på astronomi og rumfart.

Selvom restauranten ligger i forbindelse med Planetarium, så skal det stadig være et sted med eget liv og identitet, forklarer Bjarke Just:

”Vi har tænkt Planetarium meget ind i designet og fundet masser af inspiration hos dem. Restauranten skal dele samme ånd, men det er vigtigt for os, at det bliver et sted med sit eget liv.”

Du kan derfor sagtens besøge Gemini uden at kombinere det med et besøg hos naboen.

Her kommer til at være åbent alle ugens dage, og fra d. 25. marts bliver det også muligt at spise frokost i de imponerende lokaler.

Hos Gemini bliver menuen præget af samme nordiske tankegang og lokale råvarer, som vi allerede kender det fra Norrlyst, Lille Norrlyst og senest Theo, der åbnede på Skindergade tilbage i december.

Hvor: Gl. Kongevej 10, 1610 København V (indgang fra søsiden)

Køkkenchef Andrea Calducci i det åbne køkken. Foto Jonas Pryner Andersen

Levi

Den 31. marts åbnede den italiensk/japanske restaurant Levi med markant køkkenchef bag roret, topdesignet spisesal og erfarne folk med international erfaring på Ny Østergade i Indre By.

Ambitionen er at tage den københavnske gå-ud-scene et niveau op.

Glæd dig til masser af god vin fra nogle af de bedste sommeliere i branchen, lækre italienske retter og gode priser i mellemlejet.

Køkkenchefen hedder Andrea Calducci og har en fortid hos den trestjernede The Fat Duck i London og en perlerække af toprestauranter i Europa og Asien.

Efter flere år i Shanghai er han flyttet til København for at skabe sit eget madunivers og skabe den restaurant, han og de tre stiftere savner i København.

Hvor: Ny Østergade 24 i Indre København

Del artikel

Andre læser også