Morgenmads-dronning fra Wulff & Konstali: Her er Københavns bedste tips

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Agnete fra Wulff & Konstali. PR Foto
Agnete fra Wulff & Konstali. PR Foto

Pssst, vi trækker 3 vindere af en af de helt nye brunch kogebøger.  Bare hop over i kommentarfeltet på MigOgKbh Facebook og skriv ‘brunch’, så er du med.

————-

Restauratør og forfatter Agnete Wulff har kæmpe succes med Wulff & Konstali. 

MigOgKbh tog en snak med hende omkring hendes tips til København.

I taler med mig fordi …
Det må være fordi, at Wulff & Konstali lige har udgivet en brunchkogebog, og det er mig, der har pisket alle opskrifter og retterne sammen til bogen.

Min mand Poul og jeg ejer og driver Wulff & Konstali, der serverer kryds-af-brunch rundt omkring i København – både på Amager, Islands Brygge og Sankt Hans Torv. Men også ved vandet i Hellerup.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.

Mig og København har det …

Forrygende sammen.

Jeg bruger de fleste af mine vågner timer kørende rundt i byens gader, når jeg skal rundt til vores forretninger.

Jeg foretrækker allerhelst turen rundt på cykel for at mærke byens puls – men det er altså kun, når solen skinner, og når jeg ikke skal have 100 kogebøger med rundt bagpå.

På cyklen ser og mærker jeg tydeligere københavnernes og turisternes forårskuller, når solen skinner. København er jo altså fantastisk i solskin med caféerne, springvand, Søerne, Havnebadet og oaserne i det fri.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Min livret er …
En lækker anrettet brunch, hvor der er kræset om detaljerne.

Den skal bestå af en kold bærgrød, sunny side down spejlæg, frisk udskåret frugt med myntesukker, avocado med knas på toppen og en birkesvaffel med bærcreme….og så elsker jeg også et godt stykke smørrebrød!

Læs også: Luksusguide: Her får du god brunch i København

Mine yndlingsrestaurant er …
Vi nyder gerne en bid fra Aamanns. Deres restaurant ved Gråbrødre Torv er hyggeligt indrettet i nordisk stil.

Der er ikke en krølle for lidt på kruspersillen, og det er tydeligt, at der er tænkt over hver eneste detalje i anretningen. Det betaler vi gerne lidt ekstra for.

Et andet godt bud på smørrebrød er Kanal-Cafeen ved Frederiksholms Kanal. En herligt indrettet kælder med gammel dansk atmosfære, røde vifteservietter på bordene og en skøn og lige til “service-jagon”, hvis det ord findes. Der er virkelig hyggeligt og muntert.

Skal det gå lidt hurtigt og er ungerne med på strøgtur, besøger vi Gasoline Grill i Niels Hemmingsens gade. Her får man hver gang en kvalitetsburger af bedste råvarer.

Jeg tænker, de må bruge et tryllemiddel i vegetarbøffen, for den er altså himmelsk – og så er servicen altid i top. Endnu en vigtig detalje!

Læs også: Vores bud på toppen: Her er de bedste mellemklasse restauranter

Hvis jeg havde frit valg, ville jeg bo …
Ved vandet med hestebokse og en skov i baghaven og helst uden wi-fi og telefondækning.

Mest for at kunne trække stikket med vores tre børn, for vi bruger mange timer på at arbejde og på at køre rundt i København hver dag.

Læs også: Vild nyhed: København får nyt kæmpe madmarked i Boltens Gård

Sidst jeg var ude at spise var jeg på …

Cafe Alma på Islands Brygge, den ejer og driver vi også, men det var altså dér, vi nu engang var sidst.

Vi fik en velstegt Boeuf Tournedos med bearnaise, og ungerne fik Almas Signaturburger, inden turen gik videre til Det Kongelige Teater, hvor vi nød det fine balletstykke ’Napoli’.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Næste gang jeg skal ud og spise, vil jeg prøve
Den der halvhemmelige Michelin-restaurant i en gård med graffiti på Islands Brygge, den hedder vist Alouette. Måske jeg skulle overraske min mand på hans fødselsdag, hvis man ellers kan få et bord. Det må jeg da lige undersøge.

Læs også: Stjerneregn: Sådan ville vi strø Michelin-stjernerne i København

Hvis jeg går en tur i København, elsker jeg at gå …
En tur langs Langelinie på det tidspunkt, hvor kirsebærtræerne springer ud, sammen med familien, med en stor isvaffel til ungerne og en kaffe to go til deling til min mand og jeg.

Det er så herligt at sidde på en bænk og betragte turistbusserne skippe asiater og russere af, der går helt amok med bling bling glimmer iPhones for at posere til deres Instagram.

Læs også: Vilde planer: Her får København flydende sauna i havnen

Min mærkeligste oplevelse i København var …
Når der bliver givet tilladelse til opførelse af usmagelige bygninger, der på ingen måde passer ind i et bybilledet. Eller når der står uskønne vogne med mad og kaffe på historiske pladser og gader med balkanmusik i baggrunden… så kan jeg altså godt savne Sanger Søren!

Læs også: MigOgKbh: Kokken Mads Dalsborg om dengang han sad fast på den lille havfrue

Hvis jeg skal nævne tre ting i København, som ikke er restauranter, man ikke må gå glip af …
Området omkring Stefansgade og Nørrebroparken, som har gennemgået en byfornyelse er jo simpelthen så hyggeligt. Med gode legepladser, loppemarkeder og en masse skønne butikker.

En gåtur igennem Carlsberg Byen. Den er langt fra færdig, men det er spændende at følge med i byggeudviklingen og fornemme det historiske vingesus.

Min udsigt fra kontoret er ud over Amager Strand med kraner og bulldozere i periferien. Ind i mellem afholder chefen et “walk and talk møde” langs strandkanten, hvor vi bliver blæst godt igennem.

Strandparken er et skønt område, hvor vi ser mere leben end nogensinde før i takt med, at der bliver bygget lejligheder på stribe, og stranden er blevet tilgængelig. En flat white to go, en romkugle til deling og frisk havluft fører altid til en god og produktiv samtale.

Læs også: MigogKbh møder byens bedste gæst: Ken bruger 250.000 kr. om året på at spise ude

Jeg synes, I har glemt at spørge ind til …
Min holdning til moms på fødevarer, som jo reelt set er en skat. Det er jo en menneskeret at få ordentlig mad på bordet!

Hvis vi ikke havde skat på fødevarer, vil jeg mene, at folk ville spise bedre og sundere. Samtidig kunne vi slippe for det galimatias, at Skat kommer efter de supermarkeder, der forærer deres overskydende madvarer til Stop Madspilds organisationer!

Og så har I glemt at spørge mig, hvornår vores fine brunch kogebog udkommer. Det gjorde den her den 1. april, og her deler vi ud af vores favoritopskrifter, så vores gæster også kan trylle brunch frem i deres køkken.

Læs også: MigogKbh: Morten Sabroe fortæller om dengang på Cosy Bar…

Krise rammer hårdt: Københavns nye vilde hotel må vente med at åbne

Skrevet af: Redaktionen

I dag 1. april skulle have været en storslået dag set med københavnske øjne.

Her skulle Københavns nye luksus-hotel Villa Copenhagen have slået dørene op.

Hotellet med 375 værelser og 15 suiter, og hvis man skulle have lyst til at overnatte i den nye luksus, skal man som minimum slippe omkring 2000 kr. pr. nat.

Den dyreste suite – på 104 kvadratmeter – koster 55.000 kroner pr. nat.

I alt fordeler Villa Copenhagen sig over 30.000 kvadratmeter centralt i København.

Men Corona-krisen har også ramt hotelbranchen med en hammer. Så derfor er åbningsdatoen naturligvis udskudt. Det skriver DR.

Udskudt til maj

Foreløbig må man vente til 14. maj med at få lov til at komme ind på luksus-hotellet, der er ejet af Nordic Choice-kæden.

Bag kæden står den norske milliardær Petter Stordalen, der også bl.a. opkøbte Spies fornylig.

“Da konceptet er designet til at være et mødested, hvor københavnerne kan spise morgenmad, frokost eller middag sammen, giver det mest mening, at det bliver udsat, til samfundet er mere normaliseret igen.

Vi håber at kunne invitere til åbningen af dette vidunderlige hotel den 14. maj,” siger Torgeir Silseth, administrerende direktør for Nordic Choice Hotels, til DR.

Villa Copenhagen ligger på den gamle Postgrund lige ved Hovedbanegården.

Meget forsvinder fra Københavns overflade for at gøre plads til syv nye tårne i højden 28 og 115 meter – hvilket vil gøre det til byens højeste bygning.

Læs også: Glem kulden & hop i poolen: Her er der Balistemning midt i Kbh

Foto: PR skitser

Bevarer ikonisk bygning

Hele Postgrunden skulle gerne stå færdig i 2023, men der kommer delmål undervejs – blandt andet Villa Copenhagen, byens nye luksushotel, der altså åbner straks efter den værste Corona-krise.

I det smukke gamle posthovedsæde, bygningen ud mod Tietgensgade, bevares Centralpostbygningen, som er helt tilbage fra 1912.

Villa Copenhagen har også tre forskellige restauranter, cocktailbarer og så lige en rooftop pool – som hevet direkte ud af et promotionbillede fra Shanghai eller en anden metropol.

Læs også: Arkitekturbibel med ny liste: 10 Kbh-projekter blandt verdens bedste

En af restauranterne får navnet Kontrast.

Restauranten kalder sig selv et kosmopolitisk brasserie som, qua navnet,  bl.a. fokuserer på kontrasten mellem smagsnuancerne fra rene, lokale råvarer og krydderier fra Sydeuropa og Nordafrika.

Derudover afkrydses alle de tjek-bokse, som en moderne restaurant i dagens København skal overholde: Årstidsbaserede og økologiske råvarer.

Bæredygtigt produceret kød og fisk – fra lokale producenter.

Sharing dinner-family style. Priser hvor alle kan være med.

Hvad: Villa Copenhagen
Hvor: Centralpostbygningen på Bernstorffsgade
Hvornår: Forventet åbning 14. maj 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Populær restaurant udvider: Nu kan du få leveret Nams måltidskasser i hele landet

Skrevet af: Michael Qureshi

Corona-krisen har taget et stramt greb om især restauranter, caféer og øvrige spisesteder som udelukkende må lave Take Away i disse tider.

Det kan virke uoverskueligt for mange i restaurationsbranchen, men det er samtidig også en tid, hvor nye initiativer får vinger.

Eksempelvis hos den populære Restaurant Nam, som sidste år blev kåret til Årets Bistro af Danske Madanmeldere.

Derudover er man i White Guide rangeret blandt de allerbedste restauranter i Aalborg.

Udvider nu til alle steder i landet

I sidste uge lancerede de deres helt egne måltidskasser leveret til døren i Aalborg.

Det har vist sig at være så succesfuldt et koncept, at man nu udvider til hele landet og naturligvis her i Hovedstaden.

Så uanset hvor du bor i Jylland, på Fyn eller hele Sjælland så kan du leveret til døren.

“Vi har lavet en aftale med et fragtfirma, som kan levere til alle steder i hele Danmark.

Derfor har vi valgt at udvide med konceptet, som har fået en god modtagelse,” forklarer Kim Jeppesen, indehaver af Nam, til MigOgKbh.

Arkivbillede fra tidligere besøg på Nam

3 sunde asiatisk inspirerede hverdagsmåltider

Det er en måltidskasse bestående af råvarer med opskrifter på 3 sunde, hurtige, børnevenlige og asiatisk inspirerede hverdagsmåltider, der kan tilberedes på 15-30 minutter.

Kvaliteten er kendt fra deres menuer i Nam, men tilpasset hverdagsretter. Måltidskasserne kan leveres til 1-6 personer og har en kuvertpris fra 116 kr. pr. pers. pr. måltid inklusiv fragt.

En anden nyhed er også, at man nu har tilføjet en veggie måltidskasse.

Se menuerne nederst i artiklen.

DailyNam er enkelt og lækkert

Kim Jeppesen forsætter med detaljerne på det nye tiltag.

“DailyNam er enkelt, lækkert og ligetil. Vi startede med en enkelt mulighed i sidste uge, og nu har vi allerede tilføjet en vegetar måltidskasse.

Det meste i måltidskasserne er forberedt på forhånd, og man bliver grundigt guidet igennem tilberedningen, som ikke tager så lang tid,” forklarer Kim Jeppesen.

Han forklarer, at man oprindeligt havde planlagt at lancere tiltaget til efteråret, men så kom Corona-krisen og ændrede restauranternes hverdag.

“Grundet vores nuværende meget svære situation har vi, lidt modigt synes vi selv, valgt at lancere vores projekt med måltidskasserne allerede nu i en mere simpel udgave end hvad planen var for efteråret.

Men vi vil så justere løbende,” forklarer Kim Jeppesen.

Du kan allerede bestille din måltidskasse i dag og få leveret første gang på onsdag. Se nedenstående detaljer om menu og bestilling.

Menu Uge 15

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. kylling, friske grøntsager,  peanut sauce & nuoc mam

TORSDAG

Gaeng Kiew Wan

Oksekød i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på gris, citrongræs & shitaki m. grønt, daikon & BBQ gris

dailyNam – VEGGIE

ONSDAG

Gỏi cuốn”

Rispapir ruller m. friske grøntsager, japansk omelet &  peanut sauce & hoisin

TORSDAG

“Blomkål i grøn karry

Blomkål  i cremet mild grøn karry kokossauce m. sprøde grøntsager, cashewnødder & ris

FREDAG

“Veggie Ramen”

Ægnudler m. lækker nudelsuppe kogt på miso, shitaki, tomat & konbutang  m. grønt, daikon & tofu.

Pris på måltidskassen inkl. fragt:

1 pers 350,-

2 pers 475,-

3 pers 570,-

4 pers 665,-

5 pers 760,-

6 pers 855,-

Du kan booke direkte her

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway